Baba Ganoush

Baba ganoush vind ik erg lekker maar ik had het nog nooit zelf gemaakt. Ik Koop meestal zo’n bakje in de winkel. Maar toen ik op een dag nog een aubergine in de koelkast aantrof en ik door al het courgette-geweld van de laatste tijd niet wist wat ik hier nou weer van moest maken schoot mij opeens Baba ganoush in.

baba-ganoush-2Baba ganoush is zo’n Mediteraan dipje zoals humus dat je als bijgerecht bij heel veel kunt eten en ook op een cracker kunt smeren. Ik ben dol op dat soort dipjes. Deze ga ik dus vaker maken. Het is niet moeilijk, het kost alleen een beetje tijd.

Baba ganoush

aubergine, heel
beetje olijfolie
eetlepel tahin per geroosterde aubergine
1 citroen

de geroosterde aubergine
de geroosterde aubergine

Was de aubergine en smeer in met olijfolie. Prik met een vork een paar gaatjes in de vrucht. Verwarm je oven op de heetste stand en bekleed een bakplaat met aluminiumfolie (geen bakpapier!).
Keer de aubergine een paar keer om met een tang en houd hem in de gaten. Rooster de aubergine in een gloeiend hete oven of onder de grill ongeveer 45-60 minuten tot hij helemaal zacht en gaar is. Ik roosterde de aubergine eerst een half uur in de hete oven en toen nog een kwartier onder de gril.
Laat de aubergine een beetje afkoelen en snijd hem doormidden. Schep het zachte vruchtvlees uit de schil. Pureer het vruchtvlees met een vork en breng op smaak met citroensap en tahin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *