Blogweek dag 3: #watetenwijvandaag?

In het kader van de gezamenlijke blogweek waarin negentien bloggers dagelijks bloggen over hetzelfde onderwerp vandaag: wat eten wij vandaag?
Bloggen is ook een beetje jokken. Ik maak de waarheid graag een beetje mooier in mijn blog. Wat hieronder staat is dus ook niet wat we vanavond eten. Ik heb het zondag gemaakt en geschreven, maar we hadden het kunnen eten. Het is een prima maaltijd voor door de week. Je hebt alleen wel voldoende tijd nodig om de aardappels te roosteren in de oven. In het geval van tijdnood kun je de aardappels ook gewoon koken natuurlijk.
We beginnen de dag met een lekker bordje pap. Een mengsel van Teff ontbijt, haver- of quinoavlokken en rijstmeel.

Op school eet Alexander een stuk fruit, zelfgebakken ontbijtkoek of Liga eerste stap. In zijn broodtrommel twee zelfgebakken boterhammetjes met pindakaas, kaas, worst of Nutella.

Glutenvrij eten is niet zo ingewikkeld tijdens het avondeten als je van pure, onbewerkte producten uitgaat. Koken zoals in de jaren 50 dus; zelf je aardappels schillen, gehaktballen draaien en sausjes maken. Is ook helemaal niet zo moeilijk, kost minder geld en maar een beetje extra tijd en het is in veel gevallen ook nog lekkerder.

Geroosterde aardappelen: Boen per persoon ongeveer 2 aardappelen schoon. Snijd ze in kwarten. Verdeel op een ovenplaat, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout. Schuif de ovenplaat in een zeer hete oven en rooster de aardappels in minimaal drie kwartier gaar. Schep halverwege 1x om. Ze zijn gaar als ze lichtbruine randjes krijgen.
Gehaktballen: meng ik 500 gram rundergehakt met een ei, peper en zout en een handje glutenvrij paneermeel. Draai er ca 10 gehaktballen van en braad in hete gesmolten boter, ver of margarine tot ze gaar zijn. in ongeveer 15 minuten zijn ze gaar.

Maak een pond sperziebonen schoon en kook in 10 minuten in ruim water met een snufje zout gaar.

Deze bloggers doen ook mee aan de glutenvrije blogweek:

3 thoughts on “Blogweek dag 3: #watetenwijvandaag?

  1. Koken zoals in de jaren ’50 klinkt zo ouderwets, maar ik begrijp wat je bedoelt. Gewoon eerlijke producten koken, zonder kunstmatige toevoegingen en kruiden gewoon met zelfgemaakte kruidenpasta’s.
    En wat wij vanavond eten? Jouw het-lijkt-op-pizza, ik las het recept en dacht, dit is perfect voor zo’n druilerige herfstdag als vandaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.