De 5 lekkerste glutenvrije tapas/mezedes

Wat is er nou gezelliger dan een tafel vol glutenvrije hapjes en dan de hele avond lekker daarvan knabbelen? Vooral in goed gezelschap op een mooie lange zomeravond. Vanavond eten wij hapjes! Een combinatie van Spaanse tapas en Griekse mezedes. De kinderen snoepen mee en spelen buiten terwijl wij het leven nog maar weer eens doornemen.

Tonijnsalade

tonijnsalade met tomaat en peterselie

Deze tonijnsalade at ik voor het eerst op oudjaarsavond 1999, aan de vooravond van het nieuwe millennium, in een tapasbar in San Sebastian. Ik maak het nog geregeld omdat ik de ingrediënten eigenlijk altijd wel in huis heb: een blikje tomatenpuree, een blikje tonijn, kappertjes en peterselie. Heerlijk op een stukje brood.

Lof met ansjovis

Lof met ansjovis

Lofblaadjes vormen een heel mooie basis voor allerhande salades maar je kunt er ook heel eenvoudig een ansjovisje op leggen voor een pittig hapje.

Glutenvrije courgettekoekjes

glutenvrije courgettekoekjes (1)

Een paar van deze courgettekoekjes en je hebt ook weer braaf je ADH groentes binnen. Lauwwarm en fris van smaak. Ook lekker met tzatztiki.

Blini’s met humus

glutenvrije blini

Humus met rauwkost
Humus met rauwkost

Blini’s zijn eigenlijk gewoon poffertjes, gemaakt van boekweitmeel. Deze laten zich heel goed besmeren met hartige smeersels zoals humus of tapenade of roomkaas.

Glutenvrij plat brood

Glutenvrij platbrood
Glutenvrij platbrood

Op een tafel vol hapjes hoort ook knapperig, vers, luchtig witbrood om je smaak te neutraliseren tussen hapjes, te dippen in smeersels en de restje van je bord mee op te vegen.

En ook nog op het boodschappenlijstje: olijven, aioli en chorizo.

Bewaren

4 thoughts on “De 5 lekkerste glutenvrije tapas/mezedes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *