Gado gado op mijn manier

Ik maak de laatste tijd regelmatig gado gado, een Indisch gerecht met groentes, ei en pindasaus. Het is een heel leuk gerecht dat vele varianten kent. Je kunt gado gado maken als onderdeel van een rijsttafel of als hoofdmaaltijd. Het is een prima maaltijd om je kinderen veel groente te laten eten.gado gado

Het oorspronkelijke recept schrijft voor dat je groente gebruikt die je eventjes kookt, zoals kool en sperziebonen. Ik vind het lekker om rauwe groentes te gebruiken zoals paprika, taugé, komkommer en een beetje prei. Dat is lekker knapperig en fris in combinatie met de saus. als je dus nog wat andere Maar in principe kun je alle groentes gebruiken die je nog in je groentenla hebt liggen, blancheer dan wat rauw niet lekker is.

Op zich is dit een prima vegetarische maaltijd. Als je gado gado eet als bijgerecht dan kun je het maken met alleen groente, ei en saus. Ik at het als hoofdgerecht en kookte er nog een beetje rijst bij en bakte een kipfilet in blokjes erbij. Gado gado (1)

Gado gado met glutenvrije pindasaus

1 ei per persoon
1 komkommer in hele dunne plakjes
100 gram taugé
1 rode paprika
1 dun preitje in hele dunne plakjes

1 kipfilet in blokjes

1 kopje rijst

gefruite uitjes van VA foods (Let op: uitjes uit de supermarkt zijn NIET glutenvrij)

voor de pindasaus
1 geperst knoflookteentje
3 cm geraspte verse gember
scheutje sesamolie
1 eetlepel glutenvrije kejtap manis
zout, peper, ketoembar en koenjit
1 theelepel sambal
halve pot glutenvrije pindakaas (350 gram, bv van Calve)

Was en snijd alle groentes fijn. Leg ze op een schaal. Kook de eieren hard en pel ze. Kook de rijst. Snijd de kipfilet in blokjes en bak ze gaar. Breng op smaak met zout, peper en ketjap.

Maak de pindasaus. Bak de knoflook en gember aan in een scheutje sesamolie. Voeg een halve pot pindakaas toe, laat even smelten en giet hier evenzoveel water bij. Roer goed door en breng zachtjes aan de kook. Voeg meer water toe als je de saus te dik vind en breng op smaak met peper, zout, ketjap, ketoembar en koenjit en een theelepeltje sambal.

Maak een bord op door de rijst op te scheppen, daarop de rauwkost te doen met de kipfilet. Schep hierop een lepel saus, een ei, gehalveerd en garneer met de gefruite uitjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *