Gluten- en lactosevrije wortelmuffins

Gluten- en lactosevrije wortelmuffins
Gluten- en lactosevrije wortelmuffins

We gaan op vakantie en we hebben een lange autorit voor de boeg. Vanmorgen heb ik muffins gebakken om ons zoet te houden tijdens de reis. Ik vind muffins een ideaal reishapje, een beetje zoet, niet te groot, niet te klein en je kunt er ook nog fruit en of groente in verstoppen. Een lekkere en voedzame opkikker in de auto.

De hoeveelheden in mijn recept zijn bij benadering want met deze wortelmuffins heb ik ook nog eens mijn voorraad kast leeg gemaakt. Ik heb alle restjes door het beslag geroerd. Zodat we we na de vakantie met een schone lei kunnen beginnen.
Glutenvrije wortelmuffins
voor ca 20 muffins
250 gram glutenvrij meel (mix van Schar Mix C en amandelmeel)
100 gram geraspte kokos
3 theelepels bakpoeder
2,5 dl zonnebloem olie
200 gram suiker (mix van witte en bruine basterdsuiker)
4 eieren (M)
1 geraspte winterpeen of zakje 150 gram julienne gesneden wortel
paar eetlepels zadenmix (Le Poole) gehakte noten kan ook
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de papieren muffinbakjes in de muffinvorm.
Roer de ingrediënten door elkaar heen met een pollepel. Gebruik geen mixer of keukenmachine, de muffins horen niet luchtig te zijn.
Omdat er geen boter maar olie in het beslag gaat is het roeren betrekkelijk eenvoudig.
Schep het beslag in de muffinvorm. Ik heb dat vandaag gedaan met een ijsbolletjesknijper. Dat is heel handig, geen geknoei en alle muffins zijn ongeveer even groot.
Bak 25 minuten in een oven van 200 graden. Laat afkoelen of eet warm.

One thought on “Gluten- en lactosevrije wortelmuffins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *