Glutenvrije BBQ, tips voor glutenvrij barbecueën

In juni schreef ik dat ik niet kan barbecueën. Naar aanleiding van die blog kreeg ik veel tips van lezers. Deze zomervakantie begonnen wij dus weer vol goede moed aan de glutenvrije barbecue. En ik moet zeggen, ik barbecue steeds beter glutenvrij.

BBQ 2015 (5)
wortel op de barbecue

Het was een lange periode mooi weer en ik had geen zin om in de keuken te staan. Daarom  hebben wij dagen achter elkaar gebarbecued. Wat mij vaak tegenstaat bij een bbq is dat je zo ontzettend veel eet, veel meer dan dat je zou eten als je ‘gewoon’ zou koken. Wij grilden een ‘gewone’ maaltijd van aardappelen, vlees en groente op de barbecue. Zo bleef het makkelijk glutenvrij, want geen gedoe met stokbrood en sausjes, en ook goed te behappen.

Aardappels legde ik als eerste op het rooster. Ik verpakte ze in aluminiumfolie en deed in het pakketje vaak ook nog wat zout, kruiden en olie. Groente pakte ik soms in alufolie, soms ging het rechtstreeks op het rooster. De broccoli en wortel heb ik eerst een minuutje geblancheerd.

pakket met zalm, aardappelen en wortelen
pakket met zalm en kruiden, aardappeltjes en wortelen
schouderkarbonade met aardappelen en broccoli
schouderkarbonade met aardappelen en broccoli
braadworstjes met geroosterde tomaat en aardappelen
braadworstjes met geroosterde tomaat en aardappelen
geroosterde paprika en prei, aardappels en varkensvlees met tzatziki
geroosterde paprika en prei, aardappels en varkensvlees met tzatziki
gele paprika, spiesje lamsvlees en aardappel
gele paprika, spiesje lamsvlees en aardappel
en vaak ook nog een lekkere salade erbij zoals deze met tomaat, paprika, peterselie, komkommer en feta
en vaak ook nog een lekkere salade erbij zoals deze met tomaat, paprika, peterselie, komkommer en feta

En soms is het feest. Bij een jager kochten wij een hertenbout. Deze heeft twee uur op de barbecue langzaam liggen garen in een schaal met wijn, ui en knoflook en was heerlijk mals.

hertebout
hertenbout

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.