Glutenvrij Brussels banket

Een van nature glutenvrij recept, daar houden wij van, en dat is Brussels banket. Het oorspronkelijke recept bevat maar drie ingrediënten: amandelmeel, suiker en ei. Omdat het heel kort in een hele hete oven gebakken wordt blijft de binnenkant zacht en heeft de buitenkant een krokante korst en een goede smaak.

Brussels banket
Brussels banket

Het Brussels banket doet een beetje denken aan kokoskoeken zonder dat er kokos inzit. Het is lekker bij een kopje koffie en een chocolaatje na een zware maaltijd.

Brussels banket
Brussels banket

Brussels banket

100 gram amandelmeel
100 gram fijne suiker
80 gram ei (1,5)

Maak een beslag van het meel, de suiker en het ei. Doe in een spuitzak en spuit hier toefjes mee op een met bakpapier beklede bakplaat.

Laat het Brussels banket een nacht opstijven/opdrogen in de koelkast of op een koele plaats waar de kat niet bij kan. Brussels banket

Het Brussels banket bak je heel kort in een hele hete oven. Verwarm je oven voor op 230 °C en bak de koekjes hier 7 minuten in. Blijf in de buurt van de oven want ze verbranden voor je er erg in hebt.

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *