Glutenvrij Sweet potatobread

Ik zit in een zoete aardappel fase. Ik maak er groentechips mee of rooster ze als patat in de oven. Zoete aardappel schijnt gezond te zijn, het is zelfs een superfood. Nou ja, dat is helemaal niet erg. Deze glutenvrije sweet potatobread smaakt er niet minder om en is heerlijk als tussendoortje.

Glutenvrij sweet potatobread
Glutenvrij sweet potatobread

Een sweet potatobread is geen echt brood maar ook geen cake. Het past in de categorie bananenbrood, pompoenmuffins en kruidkoek. Het is wel erg makkelijk te maken. Je pureert gekookte zoete aardappel en roert dan alle ingrediënten met een spatel door elkaar tot een dik beslag. Er komt geen mixer of kneedhaak bij kijken.

Glutenvrij sweet potatobread
Glutenvrij sweet potatobread

Glutenvrij sweet potatobread

Ingrediënten
250 gram gekookte en geprakte zoete aardappel
150 gram donderbruine basterd suiker
150 gram roomboter, margarine of zonnebloem olie (ik deed 50-50 olie-boter)
2-3 eieren
200 gram glutenvrij bakmeel
1 eetlepel bakpoeder
snuf zout
1 eetlepel koekkruiden

Kook de zoete aardappel in ca 10 minuten gaar, laat afkoelen en prak tot puree met een vork.
Verwarm je oven voor op 180°C. Meng de zoete aardappel met de boter/olie, suiker, eieren, bakpoeder en meel. Voeg het zout en de koekkruiden toe en roer.
Doe het deeg in een cakeblik dat je goed hebt ingesmeerd met vet. Bak 60 minuten in een oven van 180°C. Je glutenvrije sweet potatobread is klaar als je er een  een satéprikker in prikt en die er schoon weer uitkomt.

One thought on “Glutenvrij Sweet potatobread

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *