Glutenvrij tussendoortje: Noten-ontbijtkoekreep

noten-ontbijtkoekreep

Deze heerlijke notenontbijtkoekrepen zijn een redelijk verantwoord tussendoortje. Ze bevatten nogal wat suiker maar ook veel vezels en voedingstoffen door de noten en muesli. Een prima tienuurtje dus.

De reep heeft een knapperige bovenkant van noten en zaden en een zachte ontbijtkoek onderkant.
Ik gebruikte 200 gram hazelnoten aangevuld met een handje havermout, beetje kokosrasp, quinoavlokken en een eetlepel muesli. Je zou ook nog heel goed rozijnen kunnen toevoegen. Ik laat ze eruit omdat Alexander er niet van houdt. Het is net wat je in huis hebt en waar je zin in hebt.

Je bakt de notenkorst onder het beslag in de vorm zodat het niet aanbrandt. Het beslag sijpelt niet door je notenmengsel heen maar plakt er goed aan vast zodat de noten op de ontbijtkoeklaag blijven kleven.

Ik heb de koek in repen gesneden die precies in de plastic bakjes passen die we gebruiken voor de tienuurtjes. Ze zijn afzonderlijk verpakt in plasticfolie. Een paar liggen er in de diepvries op voorraad en de rest gaat mee naar school en sporttraining.
Noten-ontbijtkoekrepen
250 gram gemengde noten, cruesli, kokos, havermoutvlokken,  quinoavlokken etc

200 gram meel
1 eetlepel bakpoeder
150 gram bruine suiker
1 eetlepel fiberhusk
1 ei
1 eetlepel koekkruiden
200 ml yoghurt
Scheid het ei. Kneus de noten en meng ze met de overige krokante ingrediënten die je als laagje bovenop de repen wilt. Meng ze met een eetlepel bruine suiker en het eiwit. Bekleed de bodem van een bakvorm met bakpapier. Spreid hierover het notenmengsel uit. Ik heb voor dit recept weer mijn brownievorm van 23cm bij 23cm gebruikt.
Maak het beslag door het meel, ik nam een mix van donkerbruinbrood meel en mixC, suiker, het eigeel, het bakpoeder en de fiberhusk, de koekkruiden en de yoghurt te mengen. Dat kan met een lepel. Het wordt een heel dik beslag.
Smeer het beslag voorzichtig uit over het notenmengsel zonder dat het al te veel mengt. Dat kan het beste met een bolle kant van een natte lepel.
Bedek weer met een laagje bakpapier en zet in een koude oven. Bak 40 minuten op 175 graden.

2 thoughts on “Glutenvrij tussendoortje: Noten-ontbijtkoekreep

  1. Ik heb het net gemaakt en het is idd heerlijk. Wel vind ik het notenmengsel te veel. Er blijft veel los liggen in het bakblik als je de koek eruit haalt. Misschien nog iets meer aanduwen de volgende keer. Bedankt voor het delen van dit recept.
    Groetjes Joyce!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *