Glutenvrije appelmoescake

Glutenvrije appelmoescake is simpelweg een cake die je bakt van een potje appelmoes. Ik was nooit op het idee gekomen als ik geen recept had gezien op de instagram van The Glutenfree Girl. Ik heb haar recept voor appelmoescake vertaald en aangepast naar Nederlandse maten en ingrediënten. Dit recept  ga ik zeker vaker maken!Deze cake heeft iets heel huiselijks vind ik, appelmoes is zo’n lekker gewoon ingrediënt. De appelmoes maakt de cake friszoet en heel smeuïg. Dat is vooral bij glutenvrij bakken een hele fijne eigenschap.

glutenvrije appelmoescake
glutenvrije appelmoescake

De verleiding is groot om bij zo een eenvoudig recept nog een handje noten,  geschaafde amandelen, een schepje havermout of gehakte abrikozen toe te voegen. Weersta deze verleiding! Alles extra is vast ook lekker maar juist in zijn eenvoud is deze cake perfect.  

Als je een echte keukenprinses wilt zijn kun je natuurlijk ook zelf appelmoes maken. Als je dat toch al van plan was, houd dan een kopje apart voor de appelmoescake. Zo niet, koop dan gewoon een potje moes of compote.

Glutenvrije appelmoescake

250 gram meel (ik mix 100 gram amandelmeel met 150 gram MixC van Schar)
1 theelepel bakpoeder
2 eetlepels koekkruiden
flinke snuf zout
150 gram boter of margarine (ik deed half-om-half)
75 gram bruine basterd suiker
75 gram rietsuiker
1 groot ei
1 klein potje appelmoes (360 gram)
150 gram krenten en/of rozijnen

Een bakblik van 20×20 cm met een bakpapiertje op de bodem

Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng het meel met de bakpoeder, zout en de kruiden. Mix de suiker met het ei en de appelmoes. Mix het meel in drie delen door het appelmoes-boter-ei mengsel. Vouw als laatste de rozijnen door het beslag. Stort het beslag in het bakblik en bak ca 40 minuten gaar.

De cake is lauwwarm en afgekoeld lekker. Hij blijft in een afgeslote trommel wel een dag of vier goed maar zo lang kun jij je vast niet beheersen!

One thought on “Glutenvrije appelmoescake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.