Glutenvrije barbecue

Wat verheug ik mij toch op de zomervakantie. Het is het nu een periode van hard doorbikkelen om alles op tijd af te ronden voor we vertrekken. Zelfs lekker koken schiet erbij in. Heerlijk om over een paar weekjes alles op mijn gemakje te kunnen doen en lekkere dingen klaar te maken met verse producten.

BarbecueNatuurlijk hoort daar ook de barbecue bij. Maar eigenlijk kan ik helemaal nog niet zo goed barbecueen. Ik heb pas sinds een jaar of twee een barbecue. Ik ben nog erg zoekende naar de beste manier om te grillen. Ik kan de temperatuur nog niet zo inschatten, de kolen zijn of te koud, of te heet. Het is mij nog niet gelukt om alles op het gewenste tijdstip gaar te krijgen. Ook mijn BBQ-repertoire is nog niet zo groot.

Als we gaan barbecueen dan maak ik meestal:

kippenpootjes
braadworstjes
gegrilde groentes zoals paprika, jonge, dunne prei, aubergine

Erbij  meestal een salade met aardappel of een glutenvrije pastasalade en een tzatziki-achtige saus.

Natuurlijk sluiten we af met geroosterde marshmellows.

Ik kan best wel wat meer inspiratie gebruiken. Wat gooien jullie op de barbecue?

 

Bewaren

4 thoughts on “Glutenvrije barbecue

  1. Een paar weken geleden ook weer voor het eerst de BBQ aangedaan. Het was heel gezellig en ik deelde naderhand wat tips in een blogpost. Dit aten wij als totaalplaatje;

    Wat aten wij?

    Rauwkost salade met tomaat, rucola uit eigen tuin =)
    Koude bietensalade met ui, augurk en appel
    Aardappelsalade (uit een bakje, gekocht bij Emté)
    (stok)broodje (glutenvol en glutenvrij)
    Milde satésaus van Conimex (twee bakjes voor het brood)
    Zongedroogde tomaatjes en olijvenmix
    Diverse sauzen zoals BBQ saus (Remia) en curry (Hella)
    Diverse slasauzen zoals honing-mosterd en naturel (allebei Remia)
    Op de BBQ:
    voorgekookte kippenboutjes, gekruid met AH kipkruiden (blauw bakje)
    haaskarbonade (met zout en peper)
    worstjes (tevens AH)
    Voor de vegetarier: diverse mini vleesvervangers verpakt in zilverfolie (NIET GV)

    Als ik nog meer moet bedenken voor op de BBQ dan denk ik aan; hamburgers, zelf spiesjes maken en een gepofte aardappel. En gegrilde groentes in van die lange repen, net zoals bij een steakhouse.

    1. Bij ons is een BBQ niet compleet zonder:

      – kipspiesjes, marinade met yoghurt, olijfolie, kerrie, komijn, paprikapoeder, cayennepeper en wat zout
      – mini hamburgers van AH
      – vispakketje (zalm/kabeljauw in aluminium folie, plakje tomaat, plakje ui, dille, zout peper en scheutje olijfolie en dan 15 min. op de bbq)
      – Glutenvrij brood met kruidenboter en pesto
      – aubergine en courgette in plakken, ingesmeerd met olijfolie en dan grillen maar!
      – sla uit eigen tuin (dat is toch echt de lekkerste!)

      Misschien zit er iets voor jullie bij?

  2. Zalm met kruiden, in aluminiumfolie.
    Aardappels, ook in alumiuniumfolie maar dan IN de kooltjes.
    Als toetje: ringen ananas (uit blik) gemarineerd in cayennepeper en honing.
    En tot slot natuurlijk mashmallows!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.