Glutenvrije Brownies

We hebben de Pasen achter de rug en zitten nu met een hele berg chocolade hazen en eitjes. Om ervoor te zorgen dat we niet tot Sint Maarten Paas chocolade moeten eten heb ik vandaag brownies gebakken. Op die manier kon ik 200 gram eitjes en hazen omsmelten tot iets veel lekkerders, namelijk de Flourless Brownies van Nigella Lawson.

Bovendien zijn we op dit moment allemaal in mineur omdat we afscheid hebben moeten nemen van onze kat Mano. Wat helpt dan beter dan chocolade?

Dag Mano

BROWNIES
Ingrediënten:

200 gram chocolade (als je melkchocolade gebruikt, voeg dan nog een eetlepel cacaopoeder toe)
200 gram boter
200g gram basterd suiker
3 eieren
150 gram gemalen amandelen
100 gram gehakte walnoten

Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt de boter en chocolade zachtjes in een pannetje of in de magnetron. Klop de eieren en voeg samen m,et de gemalen amandelen, de suiker en de walnoten toe aan de zachte chocolade en boter. Giet in een brownie schaal en bak 25-30 minuten in de oven.

Dit recept is ook heel geschikt om een berg chocolade letters weg te werken in december!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *