Glutenvrije cheesecake met mandarijn en speculaas

Een paar jaar geleden maakte ik deze glutenvrije mandarijn cheesecake met speculaasbodem voor pakjesavond en toen ik hem dit weekend weer eens bakte vond ik hem nog lekkerder. Mandarijn en speculaas combineren zo goed bij elkaar en bij het seizoen. Daarom is deze ideale taart vandaag in de herhaling.

mandarijn-speculaas-cheesecake-1

Mandarijn cheesecake met speculaas

Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Maak deeg voor de bodem van:

100 gram glutenvrij bloem (bv Mix c van Schar)
50 gram boter
75 gram donker bruine basterdsuiker
1 ei
1 eetlepel speculaaskruiden
mandarijncheesecake met speculaas
mandarijncheesecake met speculaas
Kneed de ingrediënten tot een deegbal. Laat ca 1 uur rusten. Rol het deeg uit en leg op de bodem van een springvorm (ca cm ). Prik er gaatjes in met een vorm. Waarschijnlijk houd je deeg over. Draai daar kruidnootjes van en bak mee, daar kun je de taart mee decoreren.  Bak de bodem ca 15 minuten in de oven tot de bodem gaar is.
Meng, terwijl de bodem staat te bakken de overige ingrediënten voor de taart:
100 gram witte basterdsuiker
3 eetlepels glutenvrij meel
900 gram volle kwark (twee bakjes)
2 eieren
125 ml slagroom
zaadjes van 1 vanillestokje of 1 zakje vanille suiker

geraspte schil en sap van 3 mandarijnen

mandarijncheesecake met speculaas
glutenvrije sinterklaascheesecake
Meng de taartvulling het liefst met de hand. Het is niet de bedoeling dat de taart luchtig wordt. Het moet juist een vaste, romige structuur krijgen.
Giet het mengsel op de koekbodem en zet in het midden van de oven. Bak 40 tot 45 minuten tot de cheesecake stevig is. Doe het eerste half uur een stuk aluminiumfolie over de springvorm zodat de bovenkant niet bruin wordt. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
 
Decoreer je taart met mandarijnschilrasp, partjes mandarijn, kruidnoten of nog met glutenvrij strooigoed.

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *