Glutenvrije couscous van bloemkool

Bloemkool is een fantastische groente. Baby’s genieten ervan in een groentehapje, je kunt bloemkool roosteren, stomen, koken en er een pizzabodem mee maken zoals Miss Glutenvrij dat deed.

Gisteren maakte ik couscous van bloemkool. Ja, dat is een beetje raar maar je zult er versteld van staan hoe lekker het is. Ik kan mij zelfs voorstellen dat dit recept een uitkomst is voor ouders die groentes moeten verstoppen in het eten omdat hun kroost het anders echt niet eet.

couscous van bloemkool
couscous van bloemkool

Je maalt de rauwe bloemkool tot hele fijne korreltjes. Dat gaat het makkelijkst in een keukenmachine maar kan ook met een mes. Vervolgens bak je de bloemkoolkorrels aan in een koekenpan of wok en breng je het op smaak met kruiden en alles wat je lekker vindt in een couscous. De bloemkool is vrij flauw van smaak dus je kunt de couscous flink kruiden. Tot mijn verrassing proef of ruik je helemaal niet die typische koolsmaak als het gerecht op tafel staat.

glutenvrije couscous van bloemkool
glutenvrije couscous van bloemkool

Couscous van bloemkool

1 bloemkool
scheutje olijfolie
een flinke bos gehakte verse kruiden: peterselie, bieslook, koriander
een teen knoflook, fijngehakt
1 rode punt paprika
pijnboompitjes of amandelsnippers
10 gedroogde abrikozen of handje rozijnen
een blok feta

Maak de bloemkool schoon, verwijder de stronk en hak in kleine stukken. Maal deze stukken fijn in de keukenmachine.
Fruit de knoflook in de olie en bak even de paprika mee. Voeg daarna de bloemkoolkorrels toe en bak onder voortdurend omscheppen ca 10 minuten. Brneg op smaak met de abrikozen/rozijnen, pijnboompitten/amandelsnippers end e feta. Haal de pan van het vuur en breng de couscous op smaak met de kruiden en zout en peper.

lekker met gestoofd rundvlees in tomatensaus.

glutenvrije couscous van bloemkool
glutenvrije couscous van bloemkool

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *