Glutenvrije erwtensoep

Het is dan wel niet zo koud op het moment, toch is het wel tijd voor erwtensoep. Deze stevige soep maak ik zeker een keer per jaar zelf. Je kunt erwtensoep heel makkelijk goed glutenvrij maken en als je wilt ook vegetarisch. Ik eet de glutenvrije erwtensoep dit jaar met glutenvrije Braziliaanse Kaasbroodjes en katenspek.

Glutenvrije erwtensoep
Glutenvrije erwtensoep

Erwtensoep is voedzaam, gezond en goedkoop. Het is wel handig als je wat tijd uittrekt voor het maken van de soep. Het koken van de erwten kost  een uur of twee en het is lekker als je de soep een nachtje laat staan.

Je kookt de erwten tot moes met het vlees of een paar blokjes groentebouillon (let op dat je glutenvrije blokjes koopt). Je voegt daarna de groenten toe en kookt die nog een half uurtje tot deze ook gaar zijn. Ik vind het lekker om de soep nog een beetje te pureren met een staafmixer maar dat is een kwestie van smaak. Serveer de soep met rookworst, brood of crackers met kaas of spek.erwtensoep

Glutenvrije erwtensoep

Ingrediënten:
500 gram spliterwten
2 liter water
1 prei
1 knolselderij
1 winterpeen
2 groentebouillonblokjes (gv!!)

eventueel:
1 schouderkarbonade
1 rookworst

Als je de soep maakt met vlees bak je de schouderkarbonade aan in een grote pan. Voeg de erwten toe, de bouillonblokjes en 2 liter water. Laat de erwten zachtjes gaar koken. Dit duurt 1,5 tot 2 uur.

Was en snijd de groente in stukjes. Schep de karbonade uit de pan, haal alle bot eraf en snijd in kleine stukjes. Voeg de groentes toe aan de erwten en kook ze gaar in de soep. Dat duurt ongeveer 30 minuten. doe daarna het vlees weer in de pan.

Bak in de tussentijd de Braziliaanse kaasbroodjes. Als je de soep eet met vlees laat de rookworst dan wellen in heet, net niet kokend water.

 

 

 

One thought on “Glutenvrije erwtensoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *