Glutenvrije kaassaus hack

Wie is er niet dol op keuken- of life  hacks? Van die handige tips die je leven makkelijker maken door een alledaags product te gebruiken om een probleem(pje) op te lossen. Bijvoorbeeld een slokje water in je mond nemen als je uien snijdt om huilen tegen te gaan. Of een product te gebruiken dat ergens heel anders voor bedoeld is, bijvoorbeeld pindakaas te gebruiken om kauwgom uit je haar te verwijderen. Of luizen te bestrijden met olijfolie.Vroeger noemden wij zoiets grootmoeders tips, nu life hacks. het maakt niet uit, ik ben er dol op. Ik heb namelijk nu een hele fijne hack voor je om in een handomdraai een hele lekkere glutenvrije kaassaus te maken voor over je aardappelen met lof, spruitjes, bloemkool of broccoli.

Sterker nog. Met deze kaassaus maak je er een ovenschotel van die je makkelijk als bijgerecht zou kunnen serveren bij een (kerst)diner. Of waar je gewoon op een doordeweekse dinsdagavond van kunt smullen.

Het geheim: Kaasfondue uit een pakje.

Je kookt je aardappels en groente gaar in water, zout is niet nodig. Verwarm je oven voor op 200 °C en zet een ovenschaal klaar. Giet na ongeveer 20 minuten de aardappelen en groente af als ze gaar zijn. Doe eerst de aardappel in de ovenschaal en druk ze een beetje plat en kruimig. Verspreid dan de groente eroverheen.

Neem nu een zakje kant-en- klare kaasfondue. Verwarm het in een kommetje in de magnetron of in een steelpannetje en gier de gesmolten kaasfondue over de groente. Ze de ovenschotel 10-15 minuten in een hete oven tot de kaas pruttelt en er een lichtbruin korstje op je schotel ontstaat.Eet meteen op.

Ik kocht een pak kaasfondue van 800 gram. Daar zaten twee zakjes kaasfondue in dus dat was twee keer smullen, een keer met spruitjes en gebakken spek en een keer met lof en ham.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *