Glutenvrije lemon cheesecake-maanzaadmuffins

Het is tijd voor een herwaardering van de muffin! Ik maakte glutenvrije lemon cheesecake-maanzaadmuffins. Muffins zijn een feestelijk ontbijtje of lekker tussendoortje.  Ze zijn voedzaam, zoet maar niet te en lekker smeuïg omdat je er vaak weinig suiker in gebruikt maar wel fruit of groente in mee bakt.

lemoncheesecake maanzaadmuffins
lemoncheesecake maanzaadmuffins

Lemon cheesecake-maanzaadmuffins maak je met kwark en citroen. Dat maakt ze lekker fris en lichtzuur. De maanzaad zorgt voor een goede tegenhanger en zorgt ervoor dat de muffins niet wee van smaak worden.

Voor dit recept heb je 250 gram meel nodig. Ik vind het altijd leuk om met het mengsel te spelen. Ik nam amandelmeel, havermeel en een gewone bakmix. Hier kun je mee variëren, wil je de muffin als voedzame snack eten dan neem je meer havermeel, eet je het ’s middags bij de thee dan neem je meer witte bakmix.

Amandelmeel en havermeel zijn mijn favoriete melen om mee te bakken. Ze maken je baksel smeuïg en minder kruimelig. Je kunt haver- en amandelmeel zo kopen maar ook zelf maken door havermout of amandelen te malen in een koffiemolen of keukenmachine. Niet dat het beter is om zelf je meel te malen maar wel iets goedkoper en handig als je alleen havermout of amandelen in huis hebt.

Glutenvrije lemon cheesecake-maanzaadmuffins

1 muffinvorm voor 12 muffins

250 gram meel: 100 gram amandelmeel, 75 gram witte bakmix, 75 gram havermeel
100 gram witte basterdsuiker
1 dessertlepel bakpoeder
2 eetlepels maanzaad
snuf zout

2,5 deciliter volle kwark
1,25 deciliter zonnebloemolie
2 eieren
rasp en sap van 1 citroen

Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet je muffinblik klaar en doe er papieren bakjes in. Meng de droge en de natte ingrediënten apart van elkaar in twee aparte kommen. Roer in beide kommen de ingrediënten door elkaar met een lepel of spatel. Voeg vlak voordat je gaat bakken de inhoud van de twee kommen bij elkaar. Roer goed en verdeel het beslag over de 12 muffinbakjes. Schuif in de voorverwarmde oven. De muffins moeten ongeveer 20 minuten bakken. Check met een satéprikker of ze gaar zijn.
Muffins zijn het lekkerst als ze uit de oven komen maar je kunt ze bewaren in een trommel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *