Glutenvrije madeleines

Op vakantie in Zuid Frankrijk of Spanje vond ik het altijd heerlijk om in de supermarkt een zak met madeleines te kopen. Deze kleine, schelpvormige cakejes zijn zelfs lekker als ze uit een plastic zak van de fabriek komen. Ik moest er opeens weer aan denken toen ik de glutenvrije eierkoeken at die ik vorige week maakte.

Madeleines doen qua smaak en structuur een beetje denken aan eierkoeken. Je bakt ze allebei met veel ei, ze zijn sponzig van structuur en hebben een frisse citroensmaak. Deze glutenvrije madeleines zijn veel eleganter dan eierkoeken. Het is een heerlijk hapje bij een kopje thee of een Paasbrunch.

glutenvrije Madeleines
glutenvrije Madeleines

Glutenvrije madeleines

voor ca 20 stuks

2 eieren
100 gram glutenvrij meel (2/3 amandelmeel, 1/3 Mix C van Schar)
100 gram basterdsuiker
1 theelepel bakpoeder
100 gram gesmolten boter
rasp van de schil van 1 citroen en het sap van een halve

Klop de eieren met de boter met een elektrische mixer tot een bleek zeer luchtig mengsel. Voeg voorzichtig de overige ingrediënten toe. Zet het beslag minimaal een half uur in de koelkast, langer mag ook.

Verwarm de oven voor op 200 °C en beboter je madeleine-bakvorm, bestuif de vorm licht met rijstmeel.

Schep een eetlepel beslag in elk madeleinevormpje. Bak in ca 15 minuten in de oven van 200 °C. Laat even afkoelen en eet zo snel mogelijk op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *