Glutenvrije mini-cupcakes

Vandaag houdt Alexander op school een spreekbeurt over coeliakie. De  spreekbeurt eindigt natuurlijk met een proeverij! Hij heeft vandaag 27 mini-cupcakes gebakken om te laten proeven dat glutenvrij heel lekker kan zijn!

glutenvrije mini cupcakeVoor ca 30 glutenvrije mini-cupcakes

1 of 2 mini-cupcakevormen (voor 30 cakejes)
30 papieren mini-cupcake vormpjes

150 gram boter
150 gram suiker
3 eieren
75 gram amandelmeel
75 gram rijst/maismeel
1 theelepel bakpoeder
snufje zout

glutenvrije mini cupcakeVerwarm de oven voor op 180 °C. Klop met een mixer de boter en suiker tot je de suiker niet meer hoort knarsen. Voeg een voor een een ei toe. Schud daarna beetje voor beetje het meel en de bakpoeder door het mengsel tot je een mooi beslag hebt.
Doe je papieren cupcakevormpjes in de mini-cupcakeblik(ken).
Doe het beslag in een spuitzak (of een punt van een zip-lockzak) en knip de punt er af. Spuit het beslag in de vormpjes. Bak de cupcakes ca 30 minuten in een oven van 180 °C. Test of de cakejes gaar zijn door er een houten prikker in te prikken. Als die schoon uit het cakeje komt is het gaar.

Laat de cakejes afkoelen op een rooster en bewaar ze in een trommel.glutenvrije mini cupcakeglutenvrije mini cupcake4

2 thoughts on “Glutenvrije mini-cupcakes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *