glutenvrije pasta met groene asperges

Het is aspergetijd!

Ik ben dol op asperges. Meestal eet ik ze klassiek, dat wil zeggen: witte asperges met gekookte aardappels, gesmolten boter, gekookte ham en ei. Dit jaar heb ik de groene asperges herontdekt. Ook erg lekker en iets makkelijker omdat je ze niet hoeft te schillen. Ik maakte ze klassiek en een paar dagen later met glutenvrije pasta.

glutenvrije pasta met groene asperges
glutenvrije pasta met groene asperges

Ingrediënten:
glutenvrije penne (ca 400 gram)

500 gram groene asperges
2 bolletjes mozzarella
100 gram parmesan
200 gram gekookte of gerookte ham
200 gram cherrytomaatjes
handvol verse basilicumblaadjes

zout, peper, olijfolie

Voor ca 4 personen

Bereiding
Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing in een pan met ruim water.

Maak de asperges schoon, haal het harde uiteinde eraf en snijd ze in drie stukken. Kook in ca 10 minuten beetgaar.

Snijd de tomaatjes in tweeën en verdeel de mozzarella in blokjes, rasp de parmesan.

Als de pasta en asperges klaar zijn schep je ze voorzichtig door elkaar heen. Voeg de kaas, tomaat en basilicum toe en breng op smaak met olijfolie, zout en peper.

Schep de pasta in diepe borden en verdeel daar de ham over.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *