Glutenvrije pastasalade

In de reprise: de glutenvrije pastasalade. Ik heb het recept voor glutenvrije pastasalade al eens eerder geplaatst maar doe het vandaag gewoon nog een keer. Ik maak deze salade namelijk zo vaak dat hij het gewoon verdient. Bovendien is het een zeer goed gerecht voor tijdens de hittegolf van volgende week.

pasta-salade-2Je kunt pastasalade lauwwarm of koud eten en eindeloos variëren met de ingrediënten. Het is dus elke keer anders. Mijn basisingrediënten zijn: pasta, rauwkost, verse kruiden, een kaas (meestal mozzarella) vlees (meestal rauwe ham) en een dressing.

De meeste kinderen eten graag pasta, de onze ook, dus we hebben geen gedoe aan tafel en de salade is snel klaar.Je hoeft dus niet lang in de keuken te staan, heel fijn als je oververhit van je werk of het strand komt.pasta-salade-1

Glutenvrije pasta salade
Glutenvrije pasta , ca 75 gram per persoon
1 (bos)uitje, gesnipperd
1 teentje knoflook
1 tomaat per persoon
1 komkommer
1 rode paprika
zakje gemende sla (100 gram)
1 bolletje mozzarella per 2 personen
handje pijnboompitjes, even gebakken in de koekenpan
hand verse basilicumblaadjes
50 gram gerookte ham per persoon (Parma of Serrano)
zwarte olijven
olijfolie en citroensap naar smaak
half potje pesto (glutenvrij)

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking klaar. Kook het teentje knoflook mee. Snijd ondertussen de rauwkost in stukjes en de mozzarella in plakjes. Trek de ham los in kleine stukjes en snijd de olijven in ringetjes. Gooi dit alles met de pijnboompitten en de basilicum in een mooie schaal.
Maak een dressing met het gekookte teentje knoflook, de olie en de citroensap en maak hier alvast de rauwkost mee aan..
Giet de pasta af. Meng de pesto door de pasta. Hussel de pasta-pesto door de ingrediënten in de schaal.  Door de warme pasta bij de koude salade te doen smelt de mozarella een beetje en w ordt de rauwkost lauwwarm. Dat is erg lekker. Klaar om te eten of mee te nemen naar een picknick of barbecue.
Als je de salade veel later gaat opeten kun je de mozzarella er beter vlak voor opdienen doorheen doen.

Deze combinaties vind ik ook erg lekker:
pasta met een dressing van rode pesto, rucola, parmezaan, peterselie en gerookte zalm
pasta met feta, komkommer, tomaat, peterselie en tonijn
pasta met chorizo, rode pesto, geroosterde paprika, basilicum en oude kaas

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *