Glutenvrije pavlova met aardbeien

glutenvrije pavlova
pavlova

Ik probeer altijd een mooie foto te maken bij een blogpost. Het is best moeilijk om een goede foto te maken vind ik, vooral van eten. Soms lukt een foto zo goed dat ik hem elders op het internet weer tegenkom zoals deze en deze.

De foto hierboven vind ik zelf niet zo heel geslaagd. Dat komt omdat deze aardbeien pavlova er in het echt zo lekker uitzag dat ik te ongeduldig was om na te denken over perspectief en licht. Het enige dat ik dacht was: snel die foto en dan toeslaan!

Pavlova met slagroom en vers fruit is een van mijn favoriete glutenvrije toetjes. Pavlova is redelijk eenvoudig te maken met weinig ingrediënten. Het meeste werk kun je al ver voor het eten doen zodat je het toetje in een paar minuutjes op tafel hebt. Je kunt de pavlova maken voor twee personen maar net zo gemakkelijk voor 30. Ideaal dus.

Pavlova is als een schuimpje maar dan meteen knapperige korst en een zachte, marshmallowachtige binnenkant. De combinatie van de knapperige zoete pavlova en de fluwelige zachte slagroom is fantastisch. Het fruit zorgt voor een noodzakelijke fris accent.

Ik vind het leuk om kleine bakjes van het eiwit te maken. Ik doe dan het eiwit in een plastic druk- en sluitzakje en knip daar een klein puntje af. Zo kun je er bakjes mee spuiten op een bakblik. Ik maak altijd 1 reservebakje en een aantal kleine toefjes die ik als dekseltje gebruik.

Als je dat te veel gepruts vindt schep dan het eiwit in een cirkel op een bakblik, strijk de bovenkant dan plat met iets van een kuil in het midden en laat iets langer (15 minuten) in de oven.

Pavlova (4-6 pesonen)
3 eiwitten*
165 gram kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
1 eetlepel maizena
1 theelepel witte azijn

erbij:
geklopte slagroom
vers fruit.

Verwarm de oven voor op 120 C en bekleed een bakblik met bakpapier.
Scheid de eiwitten van de dooiers en klop de eiwitten in een zeer schone, liefst glazen schaal tot pieken. Voeg er beetje voor beetje de suiker bij tot alles is opgelost en het mengsel glanst. Roer er de maizena en azijn doorheen.

Schep of spuit het eiwitmengsel op het bakblik en schuif in de oven.Laat in ongeveer 1 uur (bakjes) of 1 uur 15 minuten (taartvorm) droog en knapperig bakken. Zet de oven uit en op een kier als hij klaar is en laat de pavlova zo volledig afkoelen.

Schep slagroom op de pavlova en leg daarop een laagje zacht fruit naar keuze: aarbeien, bessen, passievrucht, stukjes mango, perzik, frambozen etc etc .

*ca een eiwit per twee personen, 55 gram suiker per eiwit.

5 thoughts on “Glutenvrije pavlova met aardbeien

  1. Oeps 😉
    Had ik natuurlijk even toestemming voor moeten vragen…

    En wat leuk dat zelfs boer zoekt vrouw een foto van jou overneemt!

    Inderdaad, de beschrijving op twitter klonk lekkerder dan het plaatje.
    Maar alsnog: Het water loopt mij in de mond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *