Glutenvrije Roze Koeken

Ik kreeg opeens ontzettend veel zin in roze koeken toen ik onlangs een glutenvrije roze koek in de supermarkt zag liggen. Het is natuurlijk erg fijn dat er nu, afzonderlijk verpakte, glutenvrije roze koeken in de winkel liggen. Dat bracht mij op het idee ze zelf eens te bakken.

Glutenvrije Roze Koek
Glutenvrije Roze Koek

Het leek mij altijd erg ingewikkeld om zelf roze koken te maken maar dat valt erg mee. De cake-achtige onderkant van de roze koek maak je van gewoon cake-beslag zonder de bakpoeder. Je bakt ze in een cupcake/muffinvorm, zonder de papieren bakjes. Zo krijg je hele mooie kleine, ronde koeken. Het glazuur maak je van poedersuiker met roze kleurpoeder of geperste framboos.

Glutenvrije Roze Koek3Het resultaat zijn ca 20 heerlijke, net echte, glutenvrije roze koeken die elk kind of puber door zijn (middelbare)school tijd zullen slepen!

Glutenvrije roze Koek 2Glutenvrije Roze Koeken

Ingrediënten
100 gram glutenvrij meel
100 gram witte basterd suiker
100 gram zachte roomboter(ongezouten)
2 eieren
snufje zout
citroenrasp

100 gram poedersuiker
10 frambozen (vers of gevroren)

cupcake/ muffinvorm, beetje boter/margarine, aluminiumfolie
Verwarm de oven voor op 200 °C. Mix een luchtig beslag van het meel, boter, eieren, suiker, het snufje zout en de citroenrasp. Giet het beslag in de ingevette muffinvorm, vul de bakjes tot een derde. Dek de vorm af met aluminiumfolie en zet in de voorverwarmde oven Bak ca 25 minuten op 200°C. Neem de aluminiumfolie van de vorm af en zet nog ca 3 minuten terug in de oven. de cakejes moeten gaar zijn en zacht blijven. Glutenvrije Roze Koek 5 (2)

Laat de cakejes afkoelen. Druk de frambozen door een zeef zodat de pitjes achterblijven. Zeef 100 gram poedersuiker in een kom en voeg de geperste frambozen toe. Voeg druppeltjes water toe tot je een glad maar toch nog dik glazuur hebt en besmeer hier de bovenkant van de koeken mee. Laat de glazuur opdragen.

Glutenvrije roze koek

 

 

4 thoughts on “Glutenvrije Roze Koeken

  1. Hoi hoi welk gv cake meel heb je gebruikt? Ik maak deze altijd van rijstmeel maar denk dat de smaak dan niet ten goede komt. Groetjes yvonne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.