Glutenvrije salty peanut chocolatecakes

Zoute pinda’s zijn de lievelingssnack van glutenvrije papa dus daarom bedacht ik voor Vaderdag deze chocolade cakejes met zoute pinda’s. En ik noemde ze Salty Peanut chococlatecakes omdat dat in het Engels nou eenmaal mooier klinkt dan glutenvrije chocoladecakejes met zoute pinda’s. Ze zijn natuurlijk glutenvrij .

salty peanut chococakes glutenvrij (2)
salty peanut chocolate cakes

Dit zijn hele stoere cakejes die er robuust uitzien en door de pinda’s ze een stevige, knapperige bite hebben. Lekker bij de koffie of maar ook een biertje.

Voor de kleur heb ik een eetlepel cacao door het beslag gedaan zodat de pinda’s goed opvallen en de cakejes een lichte chocosmaak hebben.

salty peanut chococakes glutenvrij (3)

Glutenvrije papa eet graag zoute pinda’s. Volgens hem zijn pinda’s heel gezond zijn omdat ze de aanmaak van neurotransmitters bevorderden die zorgen voor de connectie tussen de hersencellen. Pinda’s zijn dus goed voor de werking van je hersenen, we nemen nog een een!

salty peanut chocolate cakes
salty peanut chocolate cakes

Glutenvrije Zoute pinda-chocoladecakejes

150 gram donkerbruine basterdsuiker
150 gram roomboter
3 eieren
75 gram glutenvrij mee (bv Schar mix C of glutenvrije bakmix van Peak’s)
75 gram amandelmeel
1 theelepel bakpoeder
1 eetlepel cacaopoeder
150 gram zoute pinda’s

Verwarm de oven voor op 175 °C. Zet een muffinvorm klaar met 12 bakjes en vul met papieren cupcakevormpjes.
Mix de suiker met de boter en de eieren tot je de suiker niet meer hoort kraken onder de mixerhaken.
voeg beetje voor beetje de bakmix, amandelmeel en het bakpoedertoe en een eetlepel cacaopoeder.

Weeg 100 gram pinda’s af en hak ze grof. Schep de gehakte pinda’s door het beslag. Niet te veel mengen, je wilt dat het zout van de pinda’s aan de pinda’s blijft kleven.
Schep het pindabeslag met een ijslepel in de vorm. Druk nu de overgebleven pinda’s op de cakejes.
Bak de cakejes ca 30 minuten in een oven van 175 °C.

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.