Glutenvrije schuddebuikjes

Deze maand ben je vast een heel vaak kruidnoten aan het bakken. Als je slim bent dan kneed je een keer heel veel deeg en vries je dat in porties in. Ik heb nog een heel leuk ideetje voor iets dat je ook kunt maken van kruidnotendeeg.schuddebuikjes-6

Schuddebuikjes! Welk kind wil dat nou niet op zijn of haar brood? En als ik heel eerlijk ben, ook ik vind schuddebuikjes of speculaasjes heerlijk op brood. schuddebuikjes zijn gewoon heel kleine kruidnootjes. schuddebuikjes-1

Op brood in de lunchtrommel zijn schuddebuikjes een minder goed idee, de buikjes worden slap als ze tussen een boterham zitten. Als je een broodje schuddebuikjes wilt meegeven naar school doe ze dan apart in een plastic zakje in de broodtrommel.

Glutenvrije schuddebuikjes

Maak kruidnotendeeg. Laat het deeg minimaal een uur rusten in de koelkast. Bestuif je aanrecht met rijstmeel. Draai van het deeg een dunne worst van ca een halve centimeter. Snijd hier stukjes van van ook weer een halve cm.schuddebuikjes-3Bak de buikjes ca 10-15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 C. Bewaar de schuddebuikjes in een trommel of weckpot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *