Glutenvrije tompoes

Glutenvrije tompoezen
Glutenvrije tompoezen

Op bakersandfakers.nl zag ik een recept voor glutenvrije mini tompoezen. Wat een goed idee, ze zagen er heerlijk uit: dat wilde ik ook maken. Ik ben dol op tompoezen maar heb ze eigenlijk nog nooit glutenvrij gegeten. Het blijkt helemaal niet moeilijk te zijn om ze zelf te maken er het resultaat is erg lekker. Dank je wel Emmelou van bakersandfakers.nl!

Voor dit recept maakte ik het mezelf makkelijk met kant-en-klaar bladerdeeg en kant-en-klare banketbakkersroom. Dat kun je natuurlijk ook allemaal zelf maken. Er staan genoeg recepten op het web, maar ik vond het zo genoeg werk. Alleen het glazuur komt niet uit een pakje.

Al met al ben je een uurtje bezig in de keuken maar dat is helemaal de moeite waard. Ik stond er verbaasd van hoe lekker deze tompoezen zijn. Veel lekkerder dat die die je in de supermarkt of warenhuis koopt. Alleen de tompoezen van een echte banketbakker kunnen beter smaken.

Tompoezen zijn heerlijk maar ook een kwelling om netjes te eten. Vooral in gezelschap.  Mini-tompoezen happen veel makkelijker weg. Daarom sneed ik mijn plakjes diepvriesbladerdeeg in 6 stukjes. Daarna prikte ik er met een vork veel gaatjes in zodat het deeg niet te hoog zou gaan rijzen in de oven.

Twee mini-tompoezen
Twee mini-tompoezen

Voor 15 mini-tompoezen of 5 grote

5 plakjes bladerdeeg (bv van Lieke is vrij.)
Banketbakkersroom: 50 gram poeder van AH met 165 ml koude melk of een half zakje van Dr Oetker.
50 gram poedersuiker met scheutje water (en mespuntje kleurpoeder)

Snijd elk plakje bladerdeeg in zessen. Prik gaatjes in de plakjes deeg met vork. Bak 15 minuten in een oven van 200 graden op een bakplaat met bakpapier. Haal ze uit de oven als het bladerdeeg goudbruin is en laat afkoelen.
Maak ondertussen de room en het glazuur klaar.
Leg onderkantjes van de tompoezen op een schaal en verdeel room erover. Dat gaat gemakkelijk in spuitzak of plastic zak waar je een puntje afknipt.
Smeer de glazuur over de bovenkantjes en laat dat even opdrogen. Stapel als laatste de geglazuurde bovenkantjes op de room.

Voila, de tompoezen zijn klaar.

Met een koekjessteker kun je deze tompoezen in de gekste vormen maken:

Glutenvrije kerst tompouce

4 thoughts on “Glutenvrije tompoes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *