Glutenvrije trifle met zomerfruit

Ik kreeg een mooie glazen schaal en opeens kreeg ik heel veel zin om een trifle te maken. Een trifle is een Engels toetje dat mij een beetje doet denken aan tiramisu. In een trifle gebruik je cake, custard, fruit en drank. de drank laat ik weg, dat vind ik niet lekker in een toetje en ook niet kindvriendelijk en in p[laats van custard gebruik ik vanillevla. Op de markt haalde ik een hele lading vers rood zomerfruit maar je kunt ook diepvriesfruit gebruiken.

Begin met een laagje cake:

Daarna het fruit:

Over het fruit doe je de helft van de vla. Herhaal.

Eindig met een dikke laag slagroom:Glutenvrije trifle met zomerfruit.

1 halve glutenvrije roombotercake
250 gram mascarpone
0,5 liter vanille vla
125 milliliter slagroom
1 zakje slagroomversteviger
1 pond zomerfruit: frambozen, aardbeien, kersen

Maak of koop een glutenvrije roombotercake en snijd in plakken. Was het fruit. Roer de mascarpone door de vla. Klop de slagroom met voeg de versteviger toe.
Voor de trifle doe je de cake-vla-fruit in laagjes in een glazen schaal. Sluit af met de slagroom. Zet de trifle minimaal een uur weg op een koele plek om de smaken op elkaar te laten intrekken.

One thought on “Glutenvrije trifle met zomerfruit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *