Glutenvrije, verse loempia’s

Glutenvrije loempia’s zijn erg leuk om te maken en ook nog eens een gezond hapje. De verse loempia’s zitten namelijk tjokvol met groente en bevatten nauwelijks vet. Ik maakte de loempia’s met een eenvoudige vulling maar je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt met verschillende soorten vis, vlees, ei, groentes en kruiden. 

glutenvrije loempia2 De loempia’s zien er exotisch uit maar de ingrediënten, ook de rijstvellen,  kocht ik gewoon bij de super op de hoek. De vulling maakte ik van een bamigroentenpakket, kort gewokt in sesamolie, wat kruiden en een zalmfilet.

rijstvellen

De rijstvellen weekte ik kort in een diep bord met water. Na het rollen heb ik er niks meer mee gedaan. De vellen zijn zacht, rubberachtig maar scheuren niet. Je zou ze nog kunnen bakken of frituren maar dat is niet nodig. De loempia’s zijn ongefrituurd lekker licht en fris.

De kinderen zijn dol op deze glutenvrije loempia’s, ze vinden het net zo lekker als sushi. En dat vind ik eigenlijk ook!

Glutenvrije loempia’s

voor ca 35 loempia’s

1 pak loempia-rijstvellen
1 teen knoflook
1 cm verse gember
2 a 3 lente-uitjes
500 gram bamigroenten
ca 100 gram rijstmie
250 gram zalm
halve komkommer
1 limoen en 1 citroen
1 bos koriander
50 gram gehakte ongezouten pinda’s
sesamolie

glutenvrije Japanse sojasaus
chilisaus

Kook een pan water en week hierin de rijst mie. Giet de mie af in een vergiet en snijd in kleine stukjes. Verwarm een wok met een scheutje sesamolie en bak hierin zacht de perste knoflook en geraspte gember. Gooi het bamipakket erbij en roerbak de groente tot het gaar maar toch nog knapperig is. Neem de pan van het vuur.

Hak je koriander en lente-uitjes fijn en snijd je komkommer in kleine blokjes. Snijd ook de zalmfilet in kleine dobbelsteentjes. Roer de kruiden, komkommer, zalm en pinda’s door elkaar in de pan met de groente. De zalm word heel langzaam gegaard door de warmte van de groente. Breng de vulling op smaak met de geraspte schil en het sap van de limoen en de citroen.

Doe telkens 1 rijst vel in een diep bord met water en week het terwijl je een loempia vult en rolt. Leg de loempia’s op een schaal. Dek de schaal af met plasticfolie als je de loempia’s niet meteen opeet.

 

2 thoughts on “Glutenvrije, verse loempia’s

    1. Het kan allebei. Je kunt ze meteen opeten, dan zijn ze nog een beetje lauw van binnen of later opeten en dan zijn ze koud. Als je ze wilt frituren dan laat je ze afkoelen en frituur je ze in een wok in een laag hete zonnebloem olie. Is ook lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *