Humus

Op een feestje staat bij mij altijd humus op tafel. Humus is een van de eenvoudigste gerechten die ik maak waar ik dan ook nog de meeste complimenten over krijg.

Het is heel simpel: Je opent een blik kikkererwten en zet hier een staafmixer op. Het wordt lekkerder als je wat zout, citroensap, korianderpoeder, scheutje sesamolie en knoflook toevoegt. Maar dat hoeft niet.

Kikkererwten, knoflook en specerijen
Kikkererwten, knoflook en specerijen
Humus met rauwkost
Humus met rauwkost

Als je de humus te dik vindt dan kun je het aanlengen met water.

Humus is heel erg lekker als dip bij rauwkost, op een cracker of rijstwafel (met avocado),  bij de falafel in een wrap of op een broodje. O ja, het is ook nog gezond, glutenvrij, vegetarisch en kindvriendelijk.

 

1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.