Kip in tomatensaus met geitenkaas, spinazie en rijst

Op vrijdagmiddag is het hier een komen en gaan van kinderen die moeten worden opgehaald van- en naar vriendjes, pianoles en zwemles.  Dan is het fijn om een pan op het vuur te hebben staan met iets lekkers dat snel, tussen de bedrijven door, kan worden opgegeten. Daarom maakt ik morgen weer rijst met kip en groente omdat je daar ook heel veel verschillende  versies van kunt maken.

kip rijst spinazie geitenkaasVrijdag maak ik kip in een milde tomatensaus met gewokte spinazie en gekookte witte rijst. De kip laat ik ’s morgens al langzaam garen in de saus. Zo kan ik als het nodig is in 15 minuten een lekkere maaltijd op tafel zetten door de spinazie te wokken terwijl de rijst kookt. Als de rijst gaar is dan kun je aan tafel.

De zachte geitenkaas smelt zachtjes over de spinazie en complimenteert de smaak van de spinazie goed.

Kip in tomatensaus met geitenkaas, spinazie en rijst.

500 gram kip (pootjes of blokjes kippendijen of kipfilet)
1 blokje gepelde tomaten
1 ui, 1 teentje knoflook
1 eetlepel gedroogde oregano
500 gram spinazie, gewassen
rijst, 1 kopje per persoon
olie om in te bakken, peper, zout

100 gram zachte geitenkaas

Snipper de ui en pers e knoflook. Braad aan in een beetje olie in een braadpan. Voeg de kip toe en bak lichtbruin

Giet het blokje tomaten in de pan bij de kip en laat op een zacht vuur 30 minuten garen. Breng op smaak met zout, peper en oregano. Was de spinazie en laat uitlekken.

Zet de rijst op. verhit olie in een ruime koekenpan of wok en roerbak hierin snel de spinazie, het hoeft niet helemaal gaar te zijn. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet.

Schep op elk bord een basis van gekookte rijst, verdeel hier overheen eerst de spinazie, dan de kip in tomatensaus. kruimel als laatste de geitenkaas eroverheen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *