Kipnuggets

Soms zeg ik wel eens dat de Coeliakie van mijn zoon vooral een culinaire uitdaging is. Dit is voornamelijk stoere praat en schuurt tegen de waarheid aan. Echter, het ongerezen glutenvrije brood dat nog steeds in mijn vriezer woont is wel degelijk een uitdaging.

Van een vriendin kreeg ik de tip om het onderstaande recept eens uit te proberen. Zij had het Jamie Oliver zien maken bij Oprah. Tijdens het vertalen heb ik het glutenvrij gemaakt en een beetje aangepast.
Ik heb nog niet zo veel recepten voor het avondeten geplaatst. ’s Avonds eten we meestal eenvoudig, van nature glutenvrije producten: aardappelen, groente, vlees, rijst en soms glutenvrije pasta. Ik vind dit een leuk recept omdat nuggets echt kindervoedsel zijn terwijl Jamie Oliver er een lekkere en relatief gezonde draai aan geeft.
Ingrediënten:
1 teentje knoflook
1 citroen
3 glutenvrije oude, geroosterde boterhammen
2 eetlepels boter
Peterselie, 2 takjes
Zout en peper
1 eetlepel rijstmeel
1 ei
1 dubbele kipfilet
Olijfolie

Pel knoflook en rasp de citroenschil. Doe de geroosterde boterhammen in een keukenmachine met de boter, knoflook, citroenrasp, peterselie, zout en peper. Maal tot een fijn mengsel en doe dit mengsel in een diep bord.
Doe de bloem in een tweede bord. Breek het ei in een schaal en klop los met een vork. Snij de kipfilets in gelijke stukjes. Doop het eerst in de bloem tot het er volledig mee is bedekt. Doop ze dan in het los geklopte ei en tot slot in het gekruide paneelmeel. Druk de kruimels stevig aan, het vlees moet helemaal bedekt zijn.
Je kunt de nuggets op twee manieren klaarmaken.

In de oven: Plaats de nuggets op een met bakpapier bekleedde plaat en bak 15 minuten in een op 225 ˚C voorverwarmde oven.
Je kunt de nuggets ook frituren in een diepe koekenpan met een flinke bodem olijfolie gedurende 4 of 5 minuten.


Crunchy Garlic Chicken recipe from Jamie’s Food Revolution by Jamie Oliver Oprah.com -March 24, 2010

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *