Lof met ansjovis

Lof met ansjovis is een lekker glutenvrij hapje dat zo op tafel staat en ook nog enigszins gezond is. En dit tapashapje is zooo fotogeniek! De fris-bittere knapperige lof combineert heel goed met de zoute ansjovis. Als je het lekker vindt kun je de ansjovis mengen met knoflook.

Lof met ansjovis (2) Lof met ansjovis (3)

 

 

 

 

 

 

Je hebt hiervoor nodig anderhalf of twee struiken lof, een teentje knoflook en een blikje ansjovis op olie.

Snijd het kontje van de lof en maak de blaadjes lof en was ze. Leg de lofblaadjes op een grote schaal. Maak het blikje ansjovis open en laat de visjes uitlekken maar vang de olie op.  Je kunt de ansjovisjes zo op de lof lekker of er met een teen fijngehakte knoflook en de olie een mengsletje van maken dat je verdeelt over de lofblaadjes. Dien meteen op.
Lof met ansjovis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.