Lofsalade

Een maaltijdsalade is een favoriet gerecht in de lente en de zomer. Deze week maakte ik weer eens een lofsalade. Wij eten regelmatig lof, dan kook ik het of maken we er een ovenschotel van met ham en kaas. Hoewel de kinderen er niet dol; op zijn eten ze het wel. De lofsalade is weer eens een andere manier van lof klaarmaken. Omdat er spannende in zitten zoals fruit en walnoten vinde de meeste kinderen dit heerlijk.

 

Lofsalade
Lofsalade

Als je nou ook nog blokjes gekookte aardappel toevoegt aan deze salade dan heb je een complete maaltijdsalade. De dressing maakte in van yoghurt en een restje crème fraîche. Je kunt natuurlijk ook mayonaise of kwark gebruiken. Het is maar net hoe vet je de lofsalade wilt maken.

Glutenvrije lofsalade met gekookte aardappel en ham

ingrediënten

500 gram witlof
5 gekookte aardappels in blokjes
3 stengels bleekselderij
1 appel
1 sinaasappel
1 halve citroen
50 gram rozijnen
100 gram gehakte walnoten
2 ons ham
250 milliliter kwark, dikke yoghurt, mayonaise of zure room

Lofsalade glutenvrijemama (1)Snijd de lof in reepjes, de bleekselderij in stukjes, de appel en sinaasappel in blokjes en de ham in sliertjes. Meng in een grote schaal met de blokjes aardappel, de gehakte walnoten en de rozijnen, besprenkel met citroensap en breng op smaak met zout en peper.

Maak de dressing van yoghurt, kwark of zure room of een mengsel daarvan en roer door de groente heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *