Marokkaanse erwtensoep

Als je eens zin hebt in een lichte en vegetarische erwtensoep dan is dit recept van Marokkaanse erwtensoep echt iets voor jou. De soep is van nature glutenvrij en vegetarisch. Net zo lekker als gewone erwtensoep en net een beetje anders.

Marokkaanse erwtensoep (2)De Marokkaanse erwtensoep is minder een maaltijdsoep dan de Hollandse erwtensoep maar als je hem aankleedt met broodjes en rauwkost heb je al snel een buikje vol.Marokkaanse erwtensoep (1)

Voor de soep gebruikte ik gedroogde groene erwten, je zou ook spliterwten kunnen gebruiken. Volgens mij maakt dat alleen in kooktijd uit.Marokkaanse erwtensoep (3)

Glutenvrije Marokkaanse erwtensoep (Bessara)

Ingrediënten
500 gram gedroogde groene erwten
3 uien in ringen
2 teentjes knoflook in plakjes
1 winterpeen in stukjes
2 theelepels komijnpoeder
2 theelepels gemberpoeder
zout en peper
olijfolie (ca 0,5 dl)
paprikapoeder, gedroogde rode peper

Was de erwten in een zeef en zoek ze na op harde steentjes. Bak de uien, de knoflook en de peen aan in een pan in een scheut olijfolie. Als de uien zacht zijn voeg je de specerijen en de gewassen erwten toe. Voeg daarna anderhalve liter water toe en breng aan de kook met een snuf zout. Laat de soep anderhalf tot twee uur pruttelen tot de erwten goed gaar zijn. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met olijfolie, paprikapoeder en zout/peper.Marokkaanse erwtensoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.