Mexicaanse soep

In het weekend eten wij regelmatig Mexicaans. Ik maak dan bijvoorbeeld tortilla’s. De harde maïs schelpen maak ik trouwens niet zelf. Die haal ik gewoon uit een pak. Lekker makkelijk van nature glutenvrij. Als wij tortilla wraps eten dan maak ik die wel zelf, de zachte torilla’s uit de winkel zijn meestal van tarwe. De tortilla’s vullen we dan met gehaktsaus met salsa, guacamole, maïs en geraspte kaas. Ik vind het altijd wel feestelijk om met je handen te mogen eten.

In ‘Koken met Sylvia Witteman’ kwam ik een recept tegen voor Mexicaanse soep. Deze zou ik niet met je handen eten maar lekker is het wel.

Mexicaanse soep

Mexicaanse soep

1 ui, fijngesnipperd
3 tenen knoflook, fijngesnipperd
2 blikken tomaten op sap
1 liter bouillon (let op: bouillonblokjes bevatten vaak gluten!)
theelepel (of meer) gemalen komijn
theelepel oregano
1 blik kidneybonen
1 zak tortillachips, ongekruid
1 ons kaas, vers geraspt
kuipje zure room
bosje verse koriander, fijngesneden
1 avocado, in kleine blokjes gesneden

Fruit in een soeppan de ui en knoflook wat olie langzaam gaar en goudgeel. Voeg de bouillon, fijngesneden tomaten met sap, kidneybonen, komijn en oregano toe. Neem twee grote handenvol chips, verkruimel ze en gooi ze in de soep. Pureer de soep een beetje met de staafmixer, maar niet helemaal glad. Laat de soep een minuut of tien zachtjes koken. Proef op zout. Hak de avocado in kleine blokjes en meng met de zure room.

Zet de rest van de chips, de avocado/zure room, kaas en fijngehakte koriander klaar op tafel in afzonderlijke kommetjes. Iedereen voegt aan tafel ingrediënten naar wens toe.

Ik doe dat alvast in de keuken voor iedereen. Als ik kommetjes met chips en kaas op tafel zet gaat alle aandacht van de kinderen daar naar uit en eten ze geen soep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *