Roze prinsessenpasta met glutenvrije fusilli en rode biet

glutenvrije roze prinsessenpasta
glutenvrije roze prinsessenpasta

Helaas kan ik niet zeggen dat onze kinderen goede eters zijn. Ten minste, wij zijn behoorlijk streng en vinden dat ze het grootste gedeelte van wat er op hun bord ligt opgegeten moet worden. Dat moeten ze zelf opeten en het liefst ook nog een beetje netjes. Ik ben niet zo’n moeder die het na een paar keer proberen wel goed vindt. Het is dan ook regelmatig strijd bij ons aan tafel. We werken allebei in het onderwijs en zijn gewend om onze zin te krijgen bij leerlingen. Wel zielig voor onze kinderen.

Laatst had onze dochter van drie een bijzonder moeilijke periode met eten. Ze wilde niks en het kostte behoorlijk wat moeite om haar aan het eten te krijgen. Toen herinnerde ik me opeens een recept dat me wel iets voor haar leek. Ze is namelijk erg dol op de kleur roze. Dan moet fel roze pasta er toch ingaan!
Deze pasta saus is prachtig van kleur en de smaak is zeer kindvriendelijk. De peterselie, spek en kaas bieden een hartig tegenwicht voor de zoete smaak van de bieten.

Glutenvrije pasta met rode bieten
Voor vier personen

500 gram gekookte rode bieten
250 gram spekblokjes
1 teentje geperste knoflook
125 gram crème fraîche, slagroom of kookroom
2 eetlepels gehakte peterselie
Geraspte Parmezaanse kaas naar smaak
300 gram glutenvrije pasta (fusilli)

Zet water op in een ruime pan en kook daarin de pasta gaar.

Bak ondertussen de spekblokjes krokant met de knoflook. Schil de voorgekookte rode bieten en snij in blokjes. Pureer de blokjes bieten met een staafmixer. Doe de bietenpuree in de pan bij het spek en verwarm. Voeg de room toe. Meng de pasta met de bietensaus. Rasp alvast wat kaas boven de pan en meng oom al de helft van de peterselie door de pasta. Garneer de borden met de rest van de peterselie en zoveel kaas als je lekker vindt.

3 thoughts on “Roze prinsessenpasta met glutenvrije fusilli en rode biet

  1. Ziet er fantastisch uit. Ik denk dat mijn niet-glutenvrije-prinses dit ook wel lust. En ik maak vandaag trouwens collega’s blij met pindakaaskoekjes (met hagelslag en suikerparels erdoorheen!). Lekker aan het cocoonen en kokkerellen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *