Nutella-amandelkoekjes

 

glutenvrije Nutella koekjes
glutenvrije Nutella koekjes

We eten veel te weinig koekjes. De glutenvrije koekjes die je in de winkel koopt vind ik meestal niet zo lekker. Bitterkoekjes en mergpijpjes van de AH zijn wel erg lekker maar daar had ik opeens geen trek meer in. Dan moet ik dus zelf aan de slag. Dit recept voor Nutella-amandelkoekjes heb ik zelf bedacht. Ik ben nog steeds in mijn amandelmeel fase. De amandelen zorgen voor een lekkere, volle smaak en stevige bite.

Nutella-amandelkoekjes

Dit heb je nodig:

100 gram glutenvrije bloem (Schar MixC)
100 gram amandelmeel
100 gr plantaardige margarine
100 gr witte basterdsuiker
1 ei
1 theelepel bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
3 eetlepels Nutella

Zo maak je het:
Kneed de ingrediënten door elkaar (kan ook met de mixer met deeghaken ) tot een bal. Deel het deeg dan door twee en meng door een helft de Nutella. Vorm van de beide helften platte schijven (hamburgers) en plak deze op elkaar. Laat ten minste een uurtje in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Rol het deeg voorzichtig uit. Je krijgt een dunne lap deeg dat aan de bovenkant zwart (Nutella) is en aan de onderkant wit (of andersom). Rol de lap vervolgens op als een pannenkoek. Van deze rol snij je nu plakjes van ongeveer een halve centimeter. Je krijgt nu koekjes met een mooie zwart-witte spiraal. Leg de koekjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Zorg voor voldoende ruimte tussen de koekjes van ze lopen een beetje uit.

Bak de koeken in ongeveer 15 minuten op 175 graden gaar. Laat ze afkoelen. Nog lekkerder wordt het als je twee Nutella-amandelkoekjes aan elkaar plakt met een likje Nutella ertussen….

Nutella-amandelkoekjes

5 thoughts on “Nutella-amandelkoekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *