Paella

Ik maakte deze glutenvrije paella om de zomer nog een beetje te proeven.  Het lijkt reuze moeilijk om zelf paella te maken maar het valt best wel mee. Je moet er wel bij blijven maar het is vooral een kwestie van alles in de pan gooien en af en toe roeren.paella-2Het leuke van paella is dat je enorm kunt variëren met de ingrediënten. De enige echte basis ingrediënten zijn de rijst en de saffraan. Ik heb voor deze maaltijd echt de restjes uit de koelkast en diepvries opgemaakt.

Een paar jaar geleden kreeg ik een echte paellapan maar je kunt de paella ook in een ruime braad- of koekenpan maken.

paella-1 Glutenvrije Paella

500 gram risotto rijst
1 ui, gesneden
2 tenen knoflook, gehakt
2 bouillon blokjes
1 prei, 1 rode paprika 1 courgette (of 1 zak grof gesneden Italiaanse groenten)
100 gram diepvries doperwten
1 citroen
2 draadjes saffraan
250 gram kipfilet in blokjes
500 gram grote garnalen
gehakte peterselie
of: 100 gram chorizo worst en 6 drumsticks
of: 400 gram zalm en een handje mosselen

Fruit de ui en knoflook aan in de olijfolie. Bak eerst het vlees en daarna de vis of de garnalen gaar. Neem uit de pan. Bak de groenten in hetzelfde vet aan en neem ook uit de pan.

Doe de risottorijst in de pan en bak een minuut zachtjes aan tot de korrels glazig worden. Voeg er anderhalve liter gekookt water aan toe, de bouillon blokjes en de draadjes saffraan. Blijf in de buurt en roer af en toe in de pan. Voeg als het nodig is water toe. Voeg na 20 minuten de diepvries erwtjes toe en kook mee.

Na ca 30 minuten is de rijst gaar. Roer dan de groente en het vlees en de garnalen toe aan de rijst en breng op smaak met citroen sap.

Serveer met gehakte peterselie en schijfjes citroen.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

One thought on “Paella

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *