Pastaschotel met bloemkool

Vandaag heb ik een lekker vegetarisch recept voor je; een glutenvrije pastaschotel met bloemkool en gehakte cashewnoten. Deze bloemkoolschotel is romig met een knapperig korstje. Je kunt de pastaschotel ’s morgens al klaarmaken zodat je hem ’s avonds alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven.

Glutenvrije pastaschotel met bloemkool
400 gram glutenvrije pasta
100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
50 gram peterselie, gehakt
150 gram ongezouten cashewnoten, gehakt
200 gram crème fraîche of kookroom
1/2 citroen
2 tenen knoflook
olijfolie

Was de bloemkool en kook de roosjes beetgaar. Kook de pasta ook beetgaar. Laat uitlekken.
vet een ruime ovenschaal in met olijfolie. doe de pasta en de bloemkool in de schaal en roer door elkaar. Meng de room, de peterselie en de helft van de kaas erdoor en breng op smaak met de schil- en het sap van de citroen en zout en peper.
Verdeel de rest van de kaas en de gehakte cashewnoten over de schotel en zet ca 15 minuten in een oven van 175 °C tot de bovenkant goudbruin is.

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *