Schotel van geroosterde pompoen en aardappel uit de oven

Dit weekend is het Halloween dus we eten drie dagen achter elkaar pompoen. Ik heb vandaag, morgen en zondag een recept voor jullie dus zorg ervoor dat je een pompoen op je boodschappenlijstje zet.

Vandaag beginnen we met een simpele schotel van geroosterde pompoen en aardappel voor bij het avondeten.

geroosterde pompoen
geroosterde pompoen

Voor de ovenschotel van pompoen en aardappel heb je ongeveer 500 gram pompoenvlees nodig. Ik heb hiervoor de helft van een supermarkt-pompoen van 1,5 kilo genomen.

Ik schil de pompoen, ontdoe hem van de pitjes en snijd hem in parten. Daarna schil ik ongeveer een pond aardappelen en snij die ook in partjes.

De aardappel en pompoenparten hussel ik met olijfolie, pittige paprikapoeder en een gesnipperd uitje, een uitgeperst teentje knoflook, zout en peper in een ovenschaal. Een paar takjes rozemarijn zal hier ook lekker bij zijn.

De schotel zet ik een uur in de oven op 200°C.

Lekker met een stukje vlees.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *