Snelle glutenvrije spinazietaart

Dit recept voor een glutenvrije spinazietaart met feta is perfect als je een snelle hartige taart wilt bakken. Ik gebruikte een glutenvrije wrap als bodem. Geen gedoe met deeg kneden of plakkerig glutenvrij bladerdeeg ontdooien meer en de smaak is heerlijk.

Wij gaan naar Zandvoort al aan de zee, we nemen broodjes en koffie mee!  zong mijn oma altijd. Aangezien wij in Haarlem wonen gaan wij vaak naar Zandvoort. Mijn favoriete moment om naar

Snelle glutenvrije spinazietaart

te gaan is aan het einde van de middag. Bij de meeste strandtenten kun je niet heel goed glutenvrij eten dus ik neem het liefst zelf een picknick mee. Dan genieten wij na een werkdag van de zon die in de zee zakt en nemen wij nog even een duik terwijl de meeste mensen al in de file terug naar huis staan.spinazietaart

Ik heb natuurlijk geen zin om van te voren heel lang in de keuken te staan maar wil wel graag iets lekkers eten. Zo kwam het dat ik deze spinazietaart bedacht met een kant en klare bodem van een wrap van (in dit geval) Schar. Er zitten twee wraps in de verpakking dus beter verdubbel je de ingrediënten en bak je er meteen twee.glutenvrije spinazietaart

Snelle glutenvrije spinazietaart met feta

500 gram spinazie
4 eieren
blokje van 200-250 gram feta
scheutje olijfolie
1 glutenvrije wrap (Schar)

springvorm van 22cm doorsnede

Was de spinazie. Verhit de olie in een grote koekenpan of hapjespan en wok hierin de spinazie in aanhangend water tot het geslonken is. Doe de spinazie in een vergiet en laat goed uitlekken, druk aan met een vork tot zoveel mogelijk vocht eruit is.

breek de eieren in een kom en klop ze los. Verbrokkel de feta boven de kom en roer door het ei. Roer hier de uitgelekte en afgekoelde spinazie door.

Bekleed de bodem van je springvorm met de wrap. Hij zal misschien iets te groot zijn, vouw dan het randje naar boven. Giet het ei-spinazie-fetamengsel in de springvorm.

Bak de taart ca 30 minuten in een oven van 175 C tot hij gaar is.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.