Stoofschotel van ei in een saus van kikkererwt, tomaat, paprika en chorizo.

huevos rancheros
huevos rancheros
Mijn echtgenoot en ik vechten een bittere strijd in de keuken. Hij is voor aardappelen, stamppot en Hollandsche pot en ik niet. Ik eet en kook liever rijst en pasta en wat verder over de grens. 
Door de week is hij meestal eerder thuis en eten we dus aardappels. Op vrijdag en in het weekend ren ik om drie uur snel naar de keuken om te koken voor hij de aardappels al geschild heeft.
 
 Deze kikkererwtschotel is een compromis. We hebben het gegeten met rijst maar speciaal voor papa zit er ook aardappel in (en ook omdat ik niet genoeg kikkererwten in huis had). In kikkererwten zit veel vezels, vitamine B en ijzer. Niet alleen een vleesvervanger dus maar ook een goede aanvulling op een glutenvrij dieet. 
 
Onze kinderen varen wel bij het gevarieerde aanbod dat wij voor ze maken. Na drie dagen rijst vinden ze aardappels heerlijk en aan het begin van de week eten smakelijk hun bordje stamppot weer op. Ook deze kikkererwten vonden ze lekker. Dit recept is gebaseerd op het Mexicaans ontbijtgerecht huevos rancheros.Wij (de grote mensen) hebben er zelf op ons eigen bord nog wat tabasco aan toegevoegd.
 
huevos rancheros
Ingrediënten (voor 4-6 personen)
2 gesnipperde uien
1 teen knoflook
olijfolie
200 g magere chorizo in blokjes of reepjes
2 paprika’s (1 groene en een rode) in blokjes
3 grote vastkokende aardappelen, geschild in dobbelstenen
2 blikken of pakje gepelde tomaten in blokjes
1 blik kikkererwten – 400 g
Zout en peper
halve eetlepel komijnpoeder
6 eieren
peterselie of koriander

Maken
Schil en snijd de aardappels en kook in licht gezouten water ca 10 minuten tot net gaar. Snijd de groenten. Fruit de ui en knoflook in een ruime pan in een scheut olijfolie en voeg daar de paprika en chorizo aan toe. Bak tot alle groenten zacht zijn. Bak dan de afgegoten aardappels nog even mee.
Breng op smaak met zout, peper en komijnpoeder.
Giet de tomatensaus in de pan en de kikkererwten. Verwarm de saus tot het bubbelt en draai het dan laag.
Maak aan de rand van de pan met een kopje of een juslepel een kuiltje in de saus en breek daar voorzichtig het ei boven. Verdeel op deze manier de eieren in de pan. Doe dit zo snel mogelijk zodat de eieren ongeveer even gaar zij op het einde. Doe een deksel op de pan en laat de eieren ongeveer 10 minuten gaar koken.
Serveer met verse kruiden en rijst.

One thought on “Stoofschotel van ei in een saus van kikkererwt, tomaat, paprika en chorizo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.