Thaise mosselen

Een paar keer per jaar maak ik mosselen. Ik ben er dol op om met mijn handen te eten en ik vind ze heerlijk. Meestal maak ik ze klassiek in een bouillon met soepgroente en met een sausje en frites. Ik een restaurant at ik ze laatst met Thaise specerijen en dat beviel mij zo goed dat ik het maar eens heb nagemaakt.

Thaise mosselen met koriander
Thaise mosselen met koriander

Je bent natuurlijk vrij om te variëren met dit recept. Beetje meer of minder pit of andere groentes. Vaste waarde is voor mij de Thaise rode currypasta die ik altijd in de koelkast heb staan. Ideaal om een saai gerecht mee op te vrolijken.

Thaise mosselen

1 kilo verse mosselen
1 eetlepel rode curry pasta
1 bos koriander
1 citroen
1 prei
1 blik kokosmelk
1 teen knoflook
2 cm verse gemberwortel
eventueel 1 stengel citroengras

Maak de mosselen schoon, gooi de mosselen die niet gesloten zijn weg. Fruit de knoflook aan met de gember, de currypasta en de prei. Voeg het blik kokosmelk toe. Stoom hierin in ca 5 minuten de mosselen gaar. Garneer met verse koriander en uitgeknepen citroen.

Thaise mosselen met koriander
en wat er overblijft is een pan schelpen.

 

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *