Wortelsoep voor het paard van Sinterklaas

Sint en paardNog ruim een week te gaan tot pakjesavond. Bij ons thuis worden de kelen schor gezongen bij de schoorsteenmantel. In de schoen een peen voor het paard, een tekening voor de Sint en een glas melk voor Piet.

Met die tekening en de melk weet ik wel raad, maar al die penen? Ik denk dat we op 5 december worteltaart eten. Maar zo ver is het nog niet en tot die tijd eten we lekker wortelsoep.

Dit recept vinden mijn kinderen erg lekker; hij is zacht van smaak en wat dikker zodat het makkelijk lepelt. Stiekem lepelen ze dan ook nog veel vitamientjes naar binnen. De rode currypasta voorkomt een weeïge babyhapjes smaak.

Wortel-kokossoep voor Amerigo

Ingrediënten:

2 middelgrote kruimige aardappels
500 gram wortels
1 ui
1 liter groentebouillon (van glutenvrij tablet)
1 blik kokosmelk
3 eetlepels olie
1 blik tomatenblokjes
1 eetlepel thaise rode currypasta
verse koriander en/of peterselie
peper en zout

Schil de wortels en de aardappels en snijd ze in stukjes.
Verhit 2 eetlepels olie in een ruime pan. Bak hierin de ui, wortel en aardappelblokjes in circa 10 minuten op een laag vuur glazig en zacht.
Voeg de currypasta toe en bak deze 2-3 minuten mee.
Voeg vervolgens de bouillon toe en de tomatenblokjes en breng het mengsel al roerend aan de kook.
Kook de groenten in circa 10 minuten gaar en voeg de kokosmelk toe. Breng de soep opnieuw aan de kook en laat 5 minuten zachtjes doorkoken.
Pureer de soep met de staafmixer tot een glad en lichtgebonden mengsel en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over de borden en strooi er fijngesneden verse koriander en/of peterselie over .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *