10 glutenvrije vegetarische recepten

Een meatless Monday, een week zonder vlees, het zou heel goed zijn als we allemaal minder vlees zouden eten. Ik heb al vaker geschreven dat ik de combinatie van een glutenvrij dieet en vegetarisch eten erg lastig vind. Vanaf morgen is het de Nationale Week Zonder Vlees, dus ga ik deze week geen vlees eten. Ik ben in mijn archieven gedoken en heb 10 heerlijke glutenvrije vegetarische recepten gevonden die zowel glutenvrij als vlees- en visloos zijn.

Wanneer je als volwassene deze week geen vlees eet, bespaar je 130 liter water, 76 kilometer autorijden en 770 gram dierenvlees. weekzondervlees.nl

Natuurlijk heb ik meer vega recepten op mijn blog zoals soepen en salades. Ter ere van deze nationale week zonder vlees heb ik mijn in mijn recepten de categorie “vegetarisch” bijgewerkt. Als je rechtsonder op deze site een vinkje zet bij “vegetarisch” zie je alle vegetarische recepten op een rij.

Spaghetti vegetarische linzen bolognesesaus 

Een van mijn favoriete vegetarische recepten is pasta met een saus van linzen in plaats van gehakt. Je kookt de linzen gaar in een tomaten-rode wijnsaus met knoflook en oregano.

Spaghetti met spinazie a la crème

Ook erg lekker is pasta met spinazie a la crème. Op de foto zie je stiekem kleine stukjes gerookte kipfilet maar die kun je makkelijk weglaten of vervangen voor tofu bijvoorbeeld.

Glutenvrije pasta met spinazie a la crème
Glutenvrije pasta met spinazie a la crème

Curry met pompoen en kikkererwt

curry van pompoen en kikkererwt
curry van pompoen en kikkererwt

Blote billen in het gras

Een Hollandse klassieker.

blote billen in het gras

Falafel

Glutenvrije falafel

Gado Gado

Knapperige groenten en pindasaus, ik vind het een onweerstaanbare combinatie.

gado gado

Gnocchi met pesto en cherrytomaatjes

Dit recept zet je in 10 minuten op tafel!

Gnocchi
Glutenvrije gnocchi

Zwarte bonenburger

glutenvrije vegan zwarte bonenburger
glutenvrije vegan zwarte bonenburger

De zwarte bonenburger is niet alleen vegatarisch maar ook vegan!

Fetataart

Masaman curry

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.