10 jaar glutenvrije mama! Glutenvrije aardbei-slagroomrol.

Hieperdepiep hoera! Tien jaar geleden, op 17 mei 2010 startte ik glutenvrijemama.nl. Daarom bakte ik vandaag een lekkere glutenvrije aardbei-slagroomrol die wij gezellig met ons vijven opaten. Ik vind het wel een hoogtepunt dat mijn blog al 10 jaar bestaat.

AardbeienslagroomrolHet was precies 13 dagen nadat ik bevallen wat van Olivia, ons derde kind, dat ik mijn blog startte. Het eerste artikel ging dan ook, heel toepasselijk over een  glutenvrije kraamtraktatie en het derde artikel op glutenvrije mama over de kraamtijd. Ik zat nogal op een roze wolk

glutenvrije kraamtraktatie
Kraamtraktatie

Er is veel gebeurt in de tussentijd en ik heb veel geschreven. Toen mijn site 5 jaar oud was verhuisde ik van een gratis Bloggersite naar een meer profie uitziende WordPresssite met meer dan 300 recepten, tientallen tips, restaurant reviews, boekrecensies en een paar pittige meningen. Ik heb mezelf veel aangeleerd over websites en social media, daar ben ik wel trots op.

Maar het meest ben ik natuurlijk op mijn kinderen die van baby-peuter-kleuter opgroeiden naar (mini)puber. Van een glutenvrije kraamtijd, tot glutenvrij op het kinderdagverblijf, de basisschool en naschoolse opvang tot middelbare school en de eerste keer uitgaan. Die nu deze site gebruiken om zelf cakejes te bakken.

Mijn site is mijn hobby en mijn domein. Soms werk ik samen met andere bloggers, soms (heel soms) doe ik een samenwerking met een glutenvrije fabrikant maar meestal doe ik precies waar ik zien in heb. Mijn leven hangt, zoals van zoveel werkende ouders, van deadlines en verplichtingen aan elkaar. Hier volg ik geen regels en afspraken maar vaar ik mijn eigen koers. Vandaar dat ik ook geen winactie heb om mijn jubileum te vieren. Heb je zin om mee te vieren? Bak dan ook deze heerlijke , zomerse, luchtige en feestelijke glutenvrije aardbei-slagroomrol.

Glutenvrije aardbei-slagroomrol

3 eieren
90 gram kristalsuiker
60 gram glutenvrij meel (Schar MxC)
30 gram maizena

voor de vulling
200 ml slagroom
100 ml crème fraîche
1 eetlepel poedersuiker
250 gram aardbeien

voor de glazuur
200 gram poedersuiker
enkele theelepels water

Maak eerst de biscuit door de eieren heel luchtig te kloppen met de suiker en vanillesuiker. Mix ca 10 minuten met een elektrische (hand)mixer tot het lichtgeel en heel luchtig is. Zeef dan in het meel met zout bij het ei en vouw voorzichtig door het ei. Houd daarbij het beslag zo luchtig mogelijk.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en smeer hier het beslag over uit in een laag van 1 a 2 cm dikte. Bak 20 minuten in de oven tot het biscuit gaar en veerkrachtig is.

Als de biscuit gaar is haal je het uit de oven. Keer het om op een theedoek of tweede stuk bakpapier en rol op terwijl de biscuit afkoelt.

Klop de slagroom stijf met een eetlepel poedersuiker en mix de crème fraîche erdoor heen.

Als je cakerol is afgekoeld rol je het uit op bakpapier of theedoek en besmeer je de binnenkant met de room. Verspreid hier de in stukken gesneden aardbeien overheen. Houd een paar apart voor de garnering. Rol de cake weer op met behulp van de doek of het papier en leg met de naad onderop op een stuk bakpapier. Snijd de uiteindes van de zijkanten af zodat je een mooie doorsnede ziet.

Maak de glazuur door theelepel voor theelepel water toe te voegen aan de poedersuiker tot je een dikke glazuur hebt. Giet voorzichtig over de rol en garneer met aardbeien.

One thought on “10 jaar glutenvrije mama! Glutenvrije aardbei-slagroomrol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.