10 jaar glutenvrije verjaardagstraktaties op school

Deze week gaat Alexander natuurlijk trakteren op school. Sinds dit schooljaar heeft de school beleid dat verjaardagtraktaties gezond moeten zijn.

Ik vind dat een traktatie juist iets moet zijn dat je niet dagelijks eet. Als je de hele week ‘gezond’ eet dan mag een traktatie best een snoepje zijn en niet een prikker met fruit of kaas. Helaas. Een pauw met een staart van prikkers fruit of mandarijn vermomd als spookje moet het worden. Misschien wel schattig en gezond maar dat gaat deze stoere jongen van 10 niet meer uitdelen.Nou ja, gelukkig mag popcorn wel van de gezonde school. Dit jaar gaan we voor de zakjes zoete en zoute popcorn in een gezellige doos. School blij, Alexander blij en mama blij.

Traktatie groep 6 Traktatie groep 6bDit deelden we de afgelopen jaren uit:

Frozen Olaf

Olaf op een stokjeDe schatkist

Mijn favoriet van vorig jaar, een schatkist gevuld met Brosjes ingepakt in een gouden wikkel. Eenmaal een schatkist geknutseld, voor drie kinderen gebruikt. Bij de glutenkinderen heb ik twee zakken Twix in de kist gedaan.

verjaardagstraktatie

Poppetje van bitterkoek en marshmallow

glutenvrije verjaardagstraktatieMoppenzakjes

grapzakej

Cakejes

IMGP3719Toen Alexander 7 jaar werd heb ik lang moeten nadenken over een traktatie en uiteindelijk mijn lezers om hulp gevraagd. Dit artikel bevat veel tips voor traktaties van lezers. Ik bakte uiteindelijk brownies die ik in muffinbakjes deed.

Cupcake van mandarijn

Als je kind in de herfst jarig is dan heb je geluk. Je kunt een mandarijn namelijk als van alles verkleden. Met een crêpepapiertje eromheen is het net een cupcake.IMGP3841 Fruitspiezen

Je kunt natuurlijk altijd nog fruit aan een stokje rijgen. Tip: geef geen ananas aan peuters/kleuters. Vinden ze niet allemaal lekker.

blogger-image-1667699563

 

 

One thought on “10 jaar glutenvrije verjaardagstraktaties op school

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.