Oud en Nieuw #Decemberglutenvrij

Ken je die adventkalenders waarmee je aftelt van 1 december tot kerstavond?  Wij hebben als glutenvrije bloggers ook zo’n kalender voor je gemaakt. In december plaatst elke dag een andere glutenvrije blogger een artikel  met als thema december. Deze maand draait veel om eten en samen zijn. Twee dingen die voor mensen met coeliakie niet vanzelfsprekend zijn. Daarom werken wij samen aan onze glutenvrij advent.

cocktail oud en nieuwGisteren plaatste Boeddhamum glutenfree haar recept voor supersoep. Morgen schrijft Elize van Stories of a Coeliac haar bijdrage. Vandaag kun je mijn blog lezen. wij hebben een zoon met coeliakie. Sinds december 2007, Alexander was toen 2, is ons huishouden grotendeels glutenvrij.

Gelukkig vond ik het altijd al leuk om te koken en bakken dus toen wij voor onze zoon de diagnose coeliakie kregen ben ik mijn lievelingsrecepten gaan omzetten naar glutenvrije gerechten. Op glutenvrijmama.nl deel ik mijn recepten en schrijf ik over ons leven.

Zo maak ik al jaren glutenvrije oliebollen en kniepertjes op 31 december en dat zal ik di t jaar weer doen.

Oudjaarsavond duurt lang, je moet je door zo’n avond heen eten dus ik maak een tafel vol met lekkere hapjes. Dit jaar zullen de kinderen zullen waarschijnlijk de hele avond wakker blijven. Ik maak alcoholvrije cocktails voor onszelf en de kinderen zodat wij allen fris het nieuwe jaar ingaan.

Cocktail oud en nieuw (1)Voor de cocktail meng ik prikkel-water met appelsap en troebel perensap. Het geheim zit in de aankleding: een mooi glas met een randje suiker/kaneel, gegarneerd met verse munt, citroen of limoen, crushed ice of ijsblokjes, versierd met bijzondere rietjes en een parapluutje of flamingoprikker.

En dan proosten wij op een heel mooi, gezond en lekker glutenvrij 2016!

 

 

 

3 thoughts on “Oud en Nieuw #Decemberglutenvrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.