5 glutenvrije kraamtraktaties zonder muisjes

We hebben een neefje gekregen. Moeder en kind maken het goed en vader ook. En wij zijn blij en supertrots, het is de mooiste en liefste baby die de afgelopen 6 jaar is geboren. Een wolk van een baby, wat eten wij daarbij? Geen beschuit met muisjes want die bevatten allebei gluten. Dit baby’tje heeft een glutenvrije oma en neef en daarom zet ik vandaag 5 glutenvrije kraamtraktaties op een rijtje.

img_9885
Het is een neefje!
img_9888
dit kregen wij als kraamtraktatie, glutenvrij

Dragees

doopsuiker
doopsuiker

Ons neefje heeft Waalse-Franse wortels. In Belgie krijg je dragees als kraamtraktatie. Dat zijn suikertabletten gevuld met chocolade of een amandel. De dragees kun je ook in Nederland kopen, wij kennen ze als doop- of bruidsuiker. Te koop bij de Jamin of online. Let wel op: ze zijn niet allemaal glutenvrij.

Suikerhartjes

kraamhartjes
kraamhartjes

Zo’n leuk zakje kun je natuurlijk ook vullen met suikerhartjes. Je kunt ze gekleurd of in wit met roze/blauw kopen. Ik vind het wel leuk om het genderneutraal te houden en niet alleen roze of blauw te gebruiken.

Soesjes, taart of cupcakes met glazuur

foto-roze-kraamtaartBak tijdens je verlof  je diepvries vol met glutenvrije cupcakes, cake of soesjes en doop ze na de geboorte in roze of blauwe glazuur.

Prik een spekkie

Kraamtraktatie
Kraamtraktatie

Een van mijn eerste blogposts ging over de kraamtraktatie die Alexander uitdeelde toen zijn jongste zusje was geboren. 6 jaar geleden alweer.

Beschuit met vruchtenhagel

glutenvrij beschuit met muisjes
glutenvrij beschuit met muisjes

Helaas zijn de traditionele muisjes niet glutenvrij, ze bevatten tarwezetmeel, maar een glutenvrij beschuitje is tegenwoordig bij de meeste supermarkten verkrijgbaar. Ik bestrooide er een met gekleurde muisjes (vruchtenhagel) en dat komt erg in de buurt. Wel weer even opletten, niet alle merken zijn glutenvrij, AH huismerk wel. De kleur roze overheerst maar dat is ter ere van mama.

Mama heeft een megaprestatie geleverd dus die mag in het zonnetje staan.

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.