Wat zet jij op tafel met Pasen? Ik eet het liefst de hele dag ei. ’s Ochtends gekookt of gebakken eieren. Eierkoeken bij de koffie en madeleines bij de thee. Eieren bij het avondeten en ei als dessert. Ik heb mijn 5 favoriete glutenvrije Paasrecepten voor jou op een rijtje gezet voor een Pasen lang eieren eten. Want een ei is geen ei!
Eiermuffins
Bij het ontbijt serveer ik deze heerlijke eiermuffins. Je vult de bakjes van een ingevette muffinvorm met verse kruiden en reepjes zalm, spek of ham en giet daar geklopt ei bij. 20 minuten in de oven en je hebt een feestelijk gerechtje voor het Paasontbijt of de brunch.
Eierkoeken
Zien deze eierkoeken er niet heerlijk uit? Na het eieren zoeken neem je er eentje als tussendoortje bij een kopje koffie of thee.
Madeleines
Deze elegante frisse cakejes zijn het lekkerst als je ze vers uit de oven opeet. Lekker samen met de kinderen de keuken in en bakken tijdens de Paasdagen.
Stoofschotel van kikkererwt, tomaat en ei
Met Pasen zoek ik mijn familie op. Samen eten hoeft helemaal niet op sjiek of ingewikkeld. Zolang er maar een grote dampende pan op tafel staat en er minstens drie generaties om de tafel zitten. Deze stoofschotel maak ik graag als mijn familie komt eten.
Pavlova met aardbei
Dit is een superfijn toetje. Pavlova is niet alleen ontzettend lekker maar ook nog eens van nature glutenvrij en makkelijk te maken. Je kunt de pavlova een dag van te voren bakken en na een gezellig etentje snel op tafel zetten. Enjoy!